17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonskim vatrogascima s trogirskog požarišta, tamošnja pizzerija uskratila stol!

2 min read
- Ne znam kako bih to nazvao, 'dno dna', ne znam. Bilo je to u ponedjeljak oko 22 sata. Nakon pet dana na požarištima htjeli smo sjesti i pojesti nešto, opušteno. Naručili smo dvije pizze, to je bilo oko 150 kuna. A onda se situacija rasplela kako sam opisao - nastavio je slavonski vatrogasac.

Gladni ‘kao vukovi’, izmoreni od prethodnih dana borbe s vatrenom stihijom u trogirskom okruženju, nekolicina slavonskih vatrogasaca sjela je za stol izvjesne tamošnje pizzerije. Gasili su Mosor, gasili nedaleko Peruće, oko sela Biletići… Skinuli su uniforme, krenuli prema gradu, poželjeli sjesti i nešto pojesti. A onda su doživjeli i negativnu ‘raskoš’ domaćeg turizma i pristupa pojedinih ugostitelja prema gostu…

– Prvo nismo mislili da je to problem. O.K. prazno mu je bilo nekih 4-5 stolova, a kako nismo htjeli ništa piti, jer ne smijemo, na dužnosti smo, i imamo svoju vodu u bocama, rekli smo kako ćemo samo pizze. Bila nas je trojica. Zatražili su da u tom slučaju ne jedemo u lokalu, već da pizze budu ‘za van’. Pristali smo. Bili smo gladni. A onda, ni to im nije bilo dovoljno, već nam je rečeno kako moramo stati u kut kod šanka, jer ne možemo sjediti bez pića. Naravno, u međuvremenu sam već naplatili narudžbu od tri pizze. Tada smo se osjećali drugorazredno, poniženo, jadno – počeo je telefonski za OsijekExpress.com neimenovani slavonski vatrogasac (podatci poznati redakciji nap.a.).

– Ne znam kako bih to nazvao, ‘dno dna’, ne znam. Bilo je to u ponedjeljak oko 22 sata. Nakon pet dana na požarištima htjeli smo sjesti i pojesti nešto, opušteno. Naručili smo dvije pizze, to je bilo oko 150 kuna. A onda se situacija rasplela kako sam opisao – nastavio je slavonski vatrogasac.

– Tražili smo da nam vrati novac, da je sada dosta. Onda su krenuli problemi, jer je plaćeno karticom, ali mi smo ustrajali u namjeri da to više nećemo trpjeti. Tada je krenula glasnija rasprava i to gosti počeli gledati – nizao je vatrogasac.

A onda je uslijedio trenutak u kojem se sve okrenulo. Konobar je saznao kako je riječ o trojici vatrogasaca s trogirskog požarišta i odnekud se brzo stvorio, doima se našem sugovorniku, poslovođa. Odmah je ponudio platiti pizze, ali dečki su to odbili i ustrajali na povratu novca.

– Nije tu pitanje tko smo mi i što smo radili, to je odnos koji se dogodio i nekom drugom i dogoditi će se i nekom drugom, a to žalosti – zaključio je naš sugovornik.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments