24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek prvi u RH po broju certificiranih OPG-ova! Radić: Tako treba i ostati!

2 min read
Prema riječima gradonačelnika Radića na tome će se ustrajati i u budućnosti - zaključuju iz Grada Osijeka.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić i njegova zamjenica Jasenka Crnković zajedno s direktorom gradske tvrtke Tržnica d.o.o. Igorom Medićem i predstavnicima Udruge hrvatskih tržnica, u sklopu projekta „Proizvodi hrvatskog seljaka“, uručili su certifikate, ukupno njih 80, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji svoje proizvode prodaju na osječkim tržnicama – javlja priopćenjem Grad Osijek i nastavlja…

„Ovime je gradska tvrtka Tržnica Osijek po 13 put. potvrdila status certificirane tržnice na kojoj se točno zna tko i što prodaje i ono što je najvažnije podrijetlo proizvoda. Na ovaj način se štiti naša domaća proizvodnja i omogućava direktna prodaja sezonskih domaćih proizvoda, koje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva uzgojila na svojim njivama odnosno u plastenicima i vrtovima. Osim što štitimo domaće proizvođače, istovremeno štitimo i kupce koji upravo na osječkim tržnicama s punim povjerenjem mogu kupovati domaće proizvode“, rekao je Radić.

Zamjenica gradonačelnika je osobito naglasila važnost kratkih lanaca opskrbe.

„Ovdje imamo svježe ubrane i dopremljene kvalitetne domaće proizvode, što je osobito važno jer na taj način našim sugrađanima i posjetiteljima nudimo mogućnost zdravije prehrane. Ono što je jučer bilo u zemlji, danas je na stolu. Upravo iz tog razloga i moja obitelj svake subote dolazi na ovu tržnicu radi nabavke svježih, zdravih i domaćih prehrambenih proizvoda“, rekla je Crnković.

Inače, prema podacima Udruge hrvatskih tržnica, Grad Osijek je prvi po broju certificiranih proizvođača domaćih proizvoda u Hrvatskoj. Prema riječima gradonačelnika Radića na tome će se ustrajati i u budućnosti – zaključuju iz Grada Osijeka.

Foto: Grad Osijek (screenshot)

Facebook Comments