28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Uhvaćen 31-godišnjak! ‘Modus operandi’ uključivao crkvu, župne urede u Osijeku…

2 min read
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela Krađa, Računalna prijevara i Krivotvorenje isprave.
crkva klupe

Riječ je, doznajemo o istoj osobi, a u dvije vijesti današnjeg priopćenja Policijske uprave Osječko-baranjske, o otkrivenom i uhvaćenom 31-godišnjaku, a čiji je ‘modus operandi’ između ostalog uključivao crkve i župne urede. U jednoj je crkvi u Osijeku ‘izbunario’ torbu gospođi, a potom u dva župna ureda u Osijeku ukrao novac. Razumije se, nije stao na tome, već je kartice ‘provlačio’.

Iz priopćenja…

UKRAO NOVČANIK I POČINIO VIŠE KAZNENIH DJELA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela Krađa, Računalna prijevara i Krivotvorenje isprave.

Tijekom srpnja ove godine, 31-godišnjak je iz crkve u Osijeku, iz torbice 72-godišnje hrvatske državljanke ukrao novčanik s novcima i bankovnom karticom koju je koristio za plaćanje na više prodajnih mjesta te potpisivao slipove imenom i prezimenom 72-godišnjakinje.

Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko stotina kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

POLICIJA PRONAŠLA PROVALNIKA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa i dva kaznena djela Teška krađa.

Naime, 31-godišnjak je tijekom mjeseca srpnja ove godine provalio u dva župna ureda u Osijeku iz kojih je ukrao novac i bankovnu karticu. Počinjena materijalna šteta je oko 900 kuna.

Tijekom kolovoza, 31-godišnjak je iz škole u Josipovcu, ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Vlasnici, 59-godišnjoj hrvatskoj državljanki, je počinjena materijalna šteta oko 800 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments