Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječka tenisačica Jelena Dokić pokazala kako izgleda jutro poslije tjeskobne noći…

2 min read
Jelena Dokić je autorica knjige u kojoj je opisala brojne svoje životne borbe, kako u sportu, tako i sa ocem, obitelji, napokon i kilogramima s kojima je imala svojedobno problema.

– Kosa nepočešljana? Tamni krugovi ispod očiju? Samo loš ‘selfie’? Ne, to nije sve. Ovo je zapravo što dobiješ nespavanjem, umorom i brigom dok pokušavaš obuzdati napad tjeskobe. Imala sam lošu noć zbog tjeskobe. Teško disanje, pritisak u prsima, panika i osjetljivost. Potrajalo je, ali sam uspjela napad staviti pod kontrolu – tim riječima, uz objavu fotografije tog trenutka, počinje ‘post’ na Instagramu Jelena Dokić, bivša vrhunska tenisačica Jugoslavije, Srbije i Australije, inače rođena Osječanka, Čepinčanka točnije, a koja je već i ranije znala otkrivati kako se i ona i drugi Australci teško katkad nose s epidemijskim mjerama tamo ‘down under’.

Jelena Dokić je u vezi s hrvatski teniskim trenerom Bikićem, a s kojim redovito ljetuje u Hrvatskoj, što ove godine, čini se, nisu uspjeli ostvariti usljed epidemije. Jelena Dokić je autorica knjige u kojoj je opisala brojne svoje životne borbe, kako u sportu, tako i sa ocem, obitelji, napokon i kilogramima s kojima je imala svojedobno problema. Jelena Dokić nema problema podijeliti sa svojim pratiteljima ranjive životne faze, a kako bi upozorila da se to događa i drugima.

– Bila sam uvijek vrlo iskrena i ranjiva pred vama na Instagramu, posebno zadnjih nekoliko godina, a otkako sam se potpuno otvorila u svojoj knjizi o svim važnim događajima i bitkama kroz koje sam prošla. Svi znate da sam vrlo otvorena o svemu, od gubitka težine, obiteljskog nasilja i mentalnog zdravlja, stoga sam još jednom željela biti otvorena o danima poput ovog. I mislim da je vrlo važno destigmatizirati mentalne bolesti – nastavila je Dokić.

– Nisu sve uvijek sunce i duge i ne zaboravite kako je Instagram mjesto izabranih detalja i nije uvijek istinita prezentacija onoga što se događa i zato vam to želim pokazati. Želim pokazati i stvari koje nisu uvijek lijepe, ali u svojoj jezgri iznimno važne za razgovor i suosjećanje – nizala je Jelena, dodajući kako ovo nije ‘pity party’, što bi u slobodnom prijevodu bilo ruganje poput ‘partyja sažaljevanja’, već je željela pokazati da je to normalno, da svatko može prolaziti kroz takvo što, kao i da želi dati podršku svim koji prolaze kroz nešto, napose depresiju ili tjeskobu.

Na kraju je zaključila kako joj ovo nije bilo lako napisati, ali se nada da je nekome pomogla i da je zbog toga vrijedilo to pisati i pokazati.

Valja dodati da je nekoliko puta ranije ustvrdila kako na nju i druge vrlo neugodno utječe ‘lockdown’ u Melbournu u Australiji.

Foto: Instagram (screenshot)

jelena dokic
Facebook Comments