19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO VIJEST: Blistaju pojedine ulice u Tvrđi, dosta još raskopano… Ali, vidi se napredak!

1 min read
. Evidentan je napredak radova na infrastrukturi u Tvrđi, a koji su, raskopavanjem podzemlja, svakako uvjetovali da ponovnim slaganjem 'kocke' ulice zablistaju.

Franjevačka je itekako raskopana, ali Fakultetska i Bosendorferova ulica u Tvrđi većim dijelom blistaju. Evidentan je napredak radova na infrastrukturi u Tvrđi, a koji su, raskopavanjem podzemlja, svakako uvjetovali da ponovnim slaganjem ‘kocke’ ulice zablistaju.

Poznato je, naime, kako Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe – objavio je svojedobno Grad Osijek.

Nedavno su objavili i ažurirani vremenski plan izvođenja radova iz kojeg se vidi kako će cijeli proces obnove u Tvrđi biti dovršen u ožujku ’23. godine. Vremenski plan je otkrio i kako će biti tijekom svog vremena provođeni radovi na obnovi povijesne tramvajske pruge, kao i na obnovi zdenaca, a za sam kraj pred neimarima su i radovi na biljkama, flori… radovi na hortikulturi.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments