Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2 u OBŽ: Smanjuje se postotak, više testirano! Ali, 34 nova pozitivna nalaza!

1 min read
U zadnja 24 sata testirano je značajno više no prethodnih dana, ovaj puta 447, a broj novih slučajeva na razinama je prethodnih dana, 34. To će reći kako je sada postotak zaraženih među testiranima bio 7,6%. Hoće li nas takve brojke vratiti u 'zeleno'? Polako, valja biti odgovoran.

Posljednja ‘korona karta’ Europe je Slavoniju i Osječko-baranjsku županiju označila ‘crveno’. Bilo je to, rekli su iz Stožera CZ OBŽ, unatoč manjem broju nego na obali, zbog visokog postotka zaraženih među testiranima, a koji se kretao i oko 25, 30%, što je bio rezultat, dodali su, boljeg selektiranja i testiranja samo simptomatskih bolesnika.

Znači, na testiranje su išli samo oni kojima, ilustrativno – ‘baš curi nos’, odnosno koji kišu, kašlju, imaju temperaturu, odnosno koji su iskazali neke od simptoma povišene tjelesne temperature ili respiratornih teškoća.

U zadnja 24 sata testirano je značajno više no prethodnih dana, ovaj puta 447, a broj novih slučajeva na razinama je prethodnih dana, 34. To će reći kako je sada postotak zaraženih među testiranima bio 7,6%. Hoće li nas takve brojke vratiti u ‘zeleno’? Polako, valja biti odgovoran.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (16), Đakovo i Našice (po 4), Donji Miholjac (3) i Valpovo (1) te općina Bilje i Kneževi Vinogradi (po 2), Darda i Viljevo (po 1).

U bolnicama su 23 osobe, Covid-19 pacijenta/ice, od kojih su 22 u KBC Osijek, a 1 u OŽB Našice. Na respiratorima su 2 pacijenta/ice. U samoizolaciji je 310 osoba.

Jučerašnji broj aktivnih slučajeva u OBŽ iznosio je 262.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments