Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Opoziv još dva proizvoda! Ministarstvo javlja o jednom poznatom piću u dva pakiranja…

2 min read
- Podatci o proizvodu - Stavlja na tržište: Jamnica plus d.o.o., Zagreb, obavijest se odnosi isključivo na proizvode sa navedenim podacima - zaključuje se.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi opoziv proizvoda. Riječ o proizvodima Jana Vitamin naranča habby 1,5 l i 0,5 l, a gdje kod 1,5 l stoji rok trajanja do 13.1.’22., a kod 0,5 l do 20.1.’22. Do opoziva je došlo zbog mogućeg sadržaja etilen oksida u sastojku proizvoda, navode iz ministarstva.

– Opoziv proizvoda Jana Vitamin naranča happy 1.5L i Jana Vitamin naranča happy 0.5L – Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu sljedećih proizvoda: Jana Vitamin naranča happy 1.5L PET roka trajanja 13.01.2022. i Jana Vitamin naranča happy 0.5L PET roka trajanja 20.01.2022. zbog mogućeg sadržaja etilen oksida u sastojku proizvoda. Proizvodi nisu u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ – stoji u priopćenju, a uz obavijest kako su detalji dostupni i na stranici subjekta u poslovanju s hranom.

– Podatci o proizvodu – Stavlja na tržište: Jamnica plus d.o.o., Zagreb, obavijest se odnosi isključivo na proizvode sa gore navedenim podacima – zaključuje se.

– Proizvodi se opozivaju kao mjera opreza zbog moguće prisutnosti u tragovima etilen-oksida u voćnoj bazi dobavljača. Zbog mogućeg prisustva etilen-oksida u voćnoj bazi sirovine žurno smo proveli postupak opoziva proizvoda s prodajnih mjesta. Ukoliko navedene proizvode imate kod sebe ili u svojim kućanstvima molimo nam se javite na telefon 0800 1131 ili e-mail: kvaliteta@jamnica.hr kako bismo mogli organizirati preuzimanje proizvoda. Ovim putem ujedno se ispričavamo svojim potrošačima za moguće neugodnosti te dodatno ističemo kako su i ove preventive aktivnosti u duhu i u skladu s politikom kompanije u kojoj su povjerenje potrošača te sigurnost i kvaliteta proizvoda na prvom mjestu. Povlačenje se odnosi samo na proizvod navedenog roka upotrebe koji se navodi u ovoj obavijesti – stoji među ostalim u objavi Jamnice Plus.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments