Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Bjelica uoči Gorice o lanjskom prvenstvu: Uzeli su nam 8 bodova, a to je bila prednost Dinama!

2 min read
- Ako analiziramo prošlu sezonu onda smo, ako se može govoriti o izgubljenom prvenstvu, protiv Gorice izgubili osam bodova koji su bili prednost Dinama u odnosu na nas - zaključio je.

‘Čupav’ protivnik je pred Osijekom sutra. Gorica. K tome, Malenica, Škorić i Nejašmić imaju dovoljno žutih kartona za pauzu, a kako je Kleinheisler zaradio ozljedu u Kup utakmici s Bednjom, njegov nastup je još uvijek upitan. Razumjevanja radi, Osijek nema najsjajniju seriju posljednjih nekoliko kola Prve HNL, a sjećanja s Goricom su ‘gorka’. Lane su to bila dva poraza u gostima, remi i pobjeda kod kuće, golom u sudačkoj nadoknadi. Ova sljedeća utakmica je na rasporedu u nedjelju u 19:05. I da, Žaper je upitan zbog ozljede, iz istog razloga totalno ‘out’ Ježina, a oporavljaju se još Brlek i Barešić. Upitnika je dosta, kao i manjaka, ali Osijek ima ‘lepezu’ igrača za ovaj dvoboj.

– Utakmicu u Kupu smo odradili profesionalno, protiv Lokomotive imali jako dobro prvo poluvrijeme i drugo malo slabije, ali rezultatski smo ipak zasluženo uspjeli donijeti bod u Osijek. Kup utakmica nam je napravila malo problema po pitanju slaganja momčadi za nedjelju, u fazi smo da pokušavamo osposobiti Žapera i Kleinheislera pa ćemo vidjeti hoće li biti u stanju nastupiti. Dobro smo trenirali, dobro je raspoloženje nakon ove dvije utakmice i vjerujem da smo u stanju odigrati dobru utakmicu u nedjelju – kazao je šef struke ‘bijelo-plavih’ Nenad Bjelica na konferenciji za novinstvo, dodajući kako pobjeda ‘zove novu pobjedu’…

– Pobjede su te koje daju samopouzdanje i vraćaju ti vjeru u sebe. Često kažem da kada svi sumnjaju u tebe, nemoj sumnjati u samog sebe. Lako je to izgovoriti, bilo je evidentno protiv Lokomotive i Bednje da nam nedostaje malo tog samopouzdanja kojeg vraćaju golovi a pobjede nose onaj osjećaj nepobjedivosti. Do toga možemo ponovo doći samo dobrim radom i strpljenjem. Strpljivi jesmo, radimo dobro i vjerujem da ćemo u nedjelju to već pokazati – nastavio je trener Osijeka, iznoseći zaključno vrlo zanimljivu i matematički jasnu činjenicu o Gorici i njezinom ‘utjecaju’ na lanjsku sezonu ‘bijelo-plavog stroja’ i njihova lova na titulu…

– Ako analiziramo prošlu sezonu onda smo, ako se može govoriti o izgubljenom prvenstvu, protiv Gorice izgubili osam bodova koji su bili prednost Dinama u odnosu na nas – zaključio je.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments