28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tvrđa zatvorena od ujutro! Institucija ili ustanova može dobiti samo dvije propusnice!

2 min read
Kako su izgledali dogovori i odluke unutar institucija i ustanova tko ima pravo zatražiti propusnicu? Grad će im izdati samo dvije, a tko će tražiti...

Formalno od ponoći, svakako od 20. rujna ’21. više nema ulaska automobilima u Tvrđu, osim onih za koja postoje propusnice. Svako kućanstvo može dobiti jednu, a svaka institucija i ustanova po najviše dvije.

– Zbog radova na obnovi barokne jezgre Tvrđe i sigurnosti naših sugrađana, prvenstveno učenika srednjih škola, od 20. rujna 2021. zabranjuje se promet u Tvrđi, osim za vozila s propusnicama. Pravo na jednu propusnicu po kućanstvu mogu ostvariti stanari te po dvije propusnice ustanove i institucije smještene u Tvrđi. Propusnice će vrijediti za jedno vozilo, odnosno bit će povezane s registarskom oznakom. Također, dostava će se vršiti sukladno dosadašnjem režimu, a prometovanje će biti dozvoljeno i taxi službama. Zahtjev za izdavanjem propusnice može se podnijeti putem maila propusnice@osijek.hr ili osobno na adresi Kuhačeva 9 u uredovno radno vrijeme od 7.30 do 15.30 sati, pri čemu stanari trebaju priložiti osobnu iskaznicu ili potvrdu o boravištu, a ustanove i institucije odluku nadležnog tijela o registarskim oznakama vozila na koja će propusnica biti izdana – javio je Grad Osijek.

Kako su izgledali dogovori i odluke unutar institucija i ustanova tko ima pravo zatražiti propusnicu? Grad će im izdati samo dvije, a tko će tražiti… Jer, lako je to i prihvatljivo dati pravo ‘šefu’, ali što kada su u pitanju dva zamjenika, tri… ili ako prvi čovjek nema izravne zamjenike, već voditelje različitih ureda, odjela, a istog ranga… To Vam je kao kada u svatove zovete jednog bratića setrične s mamine strane, pa Vam se onda po istoj liniji otvori i druga strana familije. Možda je bio ‘čupavo’, a možda i ne… Ništa ne insinuiramo… Vjerujemo da je bilo sluha za slabije pokretne osobe.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments