19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Do kraja ’23. završava se 68 stanova u Tenji za socijalno ugrožene osobe i obitelji!

2 min read
- Gradimo 68 stanova za naše potrebite sugrađane veličine od 25 do 67 četvornih metara. Riječ je o investiciji Grada Osijeka vrijednoj 22,3 milijuna kuna. Izgradnja je počela u veljači ove godine i drago mi je vidjeti da napreduje planiranom dinamikom, tako da bi zgrada trebala biti gotova u proljeće 2023. godine – rekao je gradonačelnik Radić.

Socijalno ugrožene osobe i obitelji s područja grada Osijeka mogle bi do konca 2023. useliti u 68 novih gradskih stanova. Najavio je to danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obilazeći radove na izgradnji nove stambene zgrade za zbrinjavanje socijalno ugroženih građana u Osječkoj ulici u Tenji.

– Gradimo 68 stanova za naše potrebite sugrađane veličine od 25 do 67 četvornih metara. Riječ je o investiciji Grada Osijeka vrijednoj 22,3 milijuna kuna. Izgradnja je počela u veljači ove godine i drago mi je vidjeti da napreduje planiranom dinamikom, tako da bi zgrada trebala biti gotova u proljeće 2023. godine – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je kako Grad trenutačno raspolaže sa 664 stana koja su popunjena te da je u svibnju ove godine bio raspisan Natječaj za utvrđivanje nove liste za davanje gradskih stanova u najam.

– Podnesena su 184 zahtjeva, a nakon provedenog postupka utvrđivanja reda prvenstva i donošenja prijedloga Liste, utvrdit će se konačna Lista kandidata za razdoblje od dvije godine. Ta će lista stupiti na snagu 14. prosinca 2021. – dodao je Radić.

Ivan Ćurić, predstavnik izvođača radova, tvrtke Massa d.o.o., izjavio je kako je zgrada izvrsno koncipirana za buduće mlade obitelji i korisnike, dok je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić pojasnila kako je projektirana prema najsuvremenijim standardima u smislu energetske učinkovitosti te prilagođena osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću.

Zgrada će sadržavati 68 stanova, od čega 15 manjih i 10 većih garsonijera, 15 jednosobnih stanova od približno 45 kvadrata, 15 dvosobnih stanova ne manjih od 55 četvornih metara te 13 trosobnih stanova ne manjih od 65 kvadrata, a za svaki stan izgradit će se i pripadajuće parkirališno mjesto.

Podsjetimo i kako je Grad Osijek posljednju zgradu za socijalno potrebite izgradio u Opatijskoj ulici, gdje se u svibnju ove godine u nove stanove uselilo 25 osječkih obitelji.

Tekst i foto: Grad Osijek

Facebook Comments