29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutra Dan bez automobila! Grad: GPP vozi cijeli dan besplatno!

2 min read
Dan bez automobila, kao i cijeli Europski tjedan mobilnosti u Osijeku zaključuje poslijepodnevnim programom, od 16 do 18 sati, kada će u organizaciji GPP-a poznati rally vozač Juraj Šebalj na Trgu Ante Starčevića održati zanimljivo natjecanje u svladavanju poligona u gradskom električnom automobilu – u timu i s povezom na očima.

U okviru Dana bez automobila, kojim se od 10 do 15 sati obilježava tradicionalni Europski tjedan mobilnosti, između ostalih aktivnosti održat će se i konferencija za novinare na kojoj će gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sa suradnicima iz Upravnog odjela za programe Europske unije Grada Osijek predstaviti novi sustav dijeljenih gradskih bicikala u sklopu projekta E-mobilnost grada Osijeka – javlja Grad Osijek, ali dodajući i niz puno zanimljivijih informacija…

Građani će tom prilikom moći isprobati dio nabavljenih električnih i mehaničke bicikle, a upoznat će se i načinima iznajmljivanja bicikala na ukupno 25 stanica diljem grada.

Konferencija, kao i cijeli Dan bez automobila se održava u Ulici Vjekoslava Hengla, koja će u srijedu biti zatvorena za promet, pa će svi posjetitelji moći upoznati održive i pametne načine mobilnosti. Uz nove električne i mehaničke bicikle, ondje će se moći testirati i već poznati dijeljeni električni automobili Grada Osijeka.

Posjetitelje očekuju i brojni informativni, edukativni i zabavni sadržaji raznih izlagača, a moći će se okušati i u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti 5 GPP-ovih Butra karata sa 100 kuna na računu. Kako bi se podržala održiva i zelena mobilnost, GPP je također tijekom cijelog dana osigurao i besplatan javni prijevoz za sve putnike, dok će i najam Bolt romobila u tom razdoblju biti dostupan po promotivnim cijenama.

Dan bez automobila, kao i cijeli Europski tjedan mobilnosti u Osijeku zaključuje poslijepodnevnim programom, od 16 do 18 sati, kada će u organizaciji GPP-a poznati rally vozač Juraj Šebalj na Trgu Ante Starčevića održati zanimljivo natjecanje u svladavanju poligona u gradskom električnom automobilu – u timu i s povezom na očima. Sve posjetitelje očekuju i razni popratni sadržaji i promotivni materijali – zaključuju iz Grada.

Foto: Pexels (ilustracija)

Cjeloviti program:

22.09. (srijeda): Dan bez automobila

Cijeli dan diljem grada Osijeka: Besplatna vožnja javnim prijevozom GPP-a

10.00 Staza za nordijsko hodanje na lijevoj obali Drave (start): Nordijsko hodanje i mala škola nordijskog hodanja;

10.00 – 15.00 Ulica Vjekoslava Hengla: zatvaranje ulice i postavljanje štandova – predstavljanje projekata Grada Osijeka i partnera, dijeljenje promotivnih materijala i organizacija aktivnosti za djecu školskog uzrasta i sve posjetitelje;

16.00 – 18.00 Trg Ante Starčevića: Promocija usluge Car sharing GPP-a uz zabavne i natjecateljske aktivnosti pod vodstvom poznatog rally vozača Juraja Šebalja – “Ako već mora biti automobil – neka bude električni”.

Facebook Comments