Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Predstavljeni letovi Osijek-München: Počela prodaja karata za DashQ400 Croatia Airlinesa!

2 min read
Formalno se karta mogla početi kupovati onog trenutka kada su čelnici CA i osječke zračne luke potpisali ugovor, a što je upriličeno danas na Klisi, uz nazočnost gradonačelnika Osijeka i župana OBŽ.

Cijena će biti 129 eura u jednom smjeru. Za početak. Ali, cijenu ionako formiraju tržišni uvjeti. Letove iz Osijeka za München, kao i nazad, Croatia Airlines će obavljati zrakoplovom DashQ400, što je ‘turbopropelerac’ reducirane vibracije i buke, a sa 76 sjedala. Letovi kreću 15. studenog, a od danas se već može kupiti karta!

Formalno se karta mogla početi kupovati onog trenutka kada su čelnici CA i osječke zračne luke potpisali ugovor, a što je upriličeno danas na Klisi, uz nazočnost gradonačelnika Osijeka i župana OBŽ.

Ispred Zračne luke Osijek, direktor Ivan Kos je odmah ustvrdio kako se već radi na novim inozemnim linijama, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić izrazio zadovoljstvo ‘spajanjem’ Osijeka s europskim zrakoplovnim čvorištem, a što je vrlo važna činjenica za ostvarenje suradnje s pojedinim investitorima u 2. zoni nemetinske gospodarske zone. Župan Ivan Anušić najavio je i skoro ulaganje do 60 milijuna kuna u obnovu terminala i zgrade Zračne luke Osijek.

– Grad Osijek kao jedan od suvlasnika podržava rad Zračne luke Osijek i posebno je važno da ona ispuni svoj puni potencijal te poveže Osijek sa svijetom i svijet s Osijekom. Često nas potencijalni ulagači pitaju kakva je prometna povezanost Osijeka, siguran sam da će ova nova linija biti dodatan adut u tim pregovorima. Uz ovaj međunarodni let, završava se i autocesta Koridor VC, nedavno je otvoreno lučko pristanište na Dravi gdje nam dolaze kruzeri, a slijedi i modernizacija željezničkog prometa. Sve nam je to važno zbog razvoja gospodarstva – kazao je gradonačelnik Radić.

– Niz kapitalnih investicija koje trenutno provodi Osječko-baranjska županija, poput izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i Gospodarskog centra, pružit će velike mogućnosti suradnje i povezivanja upravo sa Zračnom lukom Osijek, koja je velika prednost grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Uz gospodarski potencijal, tu su svakako i turističke mogućnosti koje intenzivno razvijamo u posljednje četiri godine, a i posljednje brojke o broju dolazaka i noćenja u našoj županiji govore da smo na dobrom putu – istaknuo je župan Anušić.

Inače, zrakoplov Croatia Airlinesa neće biti baziran u Osijeku već će letjeti po W principu, Zagreb – München – Osijek – München – Zagreb, kao što je to slučaj na liniji između Rijeke i Münchena gdje je zrakoplov baziran u Splitu.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments