19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji! Velika zapljena droge… i oružja! Gljive, ‘speed’, ‘Ecstasy’, LSD…

1 min read
pronađene su i oduzete digitalne vage za mjerenje droge, više mobitela, prijenosna računala, novac u iznosu od više tisuća kuna, koji se dovode u vezu s kaznenim djelom, te jedan pištolj s pripadajućim streljivom i više komada raznog streljiva.

Dana 24./25. rujna policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama – počinje priopćenje PU VSŽ, a koje već u sljedećoj rečenici otkriva razmjere zapljene…

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga stana i drugih prostorija u kojima prebiva osumnjičeni gdje su policijski službenici pronašli i oduzeli ukupno 720 grama droge amfetaminskog tipa „speed“, 124 grama halucinogene gljive „Psylocibin“,  593 komada tableta „Ecstasy“, 600 doza LSD-a, 136 grama droge tipa marihuana, 65 grama ketamina, te 398 komada šampona “Kamagra”.

Također, pronađene su i oduzete digitalne vage za mjerenje droge, više mobitela, prijenosna računala, novac u iznosu od više tisuća kuna, koji se dovode u vezu s kaznenim djelom, te jedan pištolj s pripadajućim streljivom i više komada raznog streljiva.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona RH – Neovlaštena proizvodnja  i promet drogama. Protiv osumnjičenika bit će podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – zaključuje se u priopćenju…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments