17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Unikom na tržnicu postavlja spremnike i posude za biootpad!

1 min read
U sklopu „Zelenog četvrtka“ na 'eko-trgu' glavne osječke tržnice prezentirat će se novi projekt zrinjavanja biootpada na mjestu njegovog nastanka.

Grad Osijek za sutra je najavio potpisivanje ugovora i prezentaciju zajedničke suradnje Unikoma i Tržnice, a u nazočnosti gradonačelnika Osijeka Ivana Radića, dočim je Tržnica Osijek detaljnije izvjestila o sjajnom planu i projektu Grada i gradskih poduzeća, zapravo – realizaciji vrlo pozitivne ideje. Odzvonilo je, naime, biootpadu na kraju tržnog dana i eventualnom neugodnom mirisu ljeti…

U sklopu „Zelenog četvrtka“ na ‘eko-trgu’ glavne osječke tržnice prezentirat će se novi projekt zrinjavanja biootpada na mjestu njegovog nastanka.

– …u suradnji s tvrtkom Unikom d.o.o. Osijek, koji je nabavio potrebnu opremu, postavljen je spremnik zapremine 1.100 litara te 100 komada bio posuda, koje će biti raspoređene na tržnom prostoru i odmah se tijekom dana prazniti. Napunjeni spremnik će se odvoziti u Unikomovu kompostanu te će time biootpad na najbolji mogući način biti recikliran i upotrijebljen u ciklusu proizvodnje komposta za sadnju zelenila i cvijeća. Osim najvažnijeg cilja – zaštite okoliša i zdravlja ljudi, tvrtka Tržnica d.o.o. će istovremeno smanjiti troškove prikupljanja i odvoza komunalnog otpada koji znatnim dijelom participiraju u ukupnim troškovima poslovanja – javili su iz Tržnice.

Foto: Facebook (screenshot, arhiva, ilustracija)

Facebook Comments