Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Projekt ponudio besplatne YouTube radionice za pisanje životopisa i traženje posla

2 min read
- Sam projekt nije imao za cilj isključivo obrazovanje već smo željeli dati i dodatnu dimenziju osobama koje su doista u nepovoljnom položaju na tržištu rada tako da im osiguramo razvoj mekih vještina pomoću kojih će, uz dodatnu edukaciju i preškolovanje biti osnažene i u mogućnosti pronaći samostalno posao. Tako smo kroz projekt dodatno proveli i pet radionica psiho - socijalne podrške, te radionice pisanja životopisa u Europass formatu, pripreme na razgovor za posao, kao i intervju s poslodavcem, objasnila je Ružica Bratić, voditeljica projekta.

Nakon dvije godine provedbe, udruga Spiritus OS u partnerstvu s udrugom za psihosocijalne potrebe Amadea  iz Đakova,  te Hrvatskom zavodom za zapošljavanje završava s provedbom projekta pod nazivom: “Edukacijom i cjeloživotnim učenjem do zapošljavanja marginaliziranih skupina”, a kroz koju su uspjeli osposobiti čak 30 žena za gerontodomaćice i njegovateljice starijih osoba.  No, ono što ovu priču čini zanimljivom za sveukupnu javnost činjenica je da je projekt iznjedrio korisne materijale u traženju posla za sve one koji su nezaposleni i kreću u lov na novog poslodavca.

– Sam projekt nije imao za cilj isključivo obrazovanje već smo željeli dati i dodatnu dimenziju osobama koje su doista u nepovoljnom položaju na tržištu rada tako da im osiguramo razvoj mekih vještina pomoću kojih će, uz dodatnu edukaciju i preškolovanje biti osnažene i u mogućnosti pronaći samostalno posao. Tako smo kroz projekt dodatno proveli i pet radionica psiho – socijalne podrške, te radionice pisanja životopisa u Europass formatu, pripreme na razgovor za posao, kao i intervju s poslodavcem, objasnila je Ružica Bratić, voditeljica projekta.

No, iako u udruzi Spiritus OS napominju kako su zbog globalne pandemije koronavirusa imali problem s provođenjem grupnih aktivnosti, cijeli je projekt iznjedrio online pristup edukaciji, koji sada ostaje za stalno korištenje ne samo uključenima u projekt, već i sveukupnoj javnosti.

– Kako nam je bilo gotovo nemoguće održavati radionice u obliku kako su idejno zamišljene,  prebacili smo ih u online formu, a kako su pohranjene na našem YouTube kanalu sada su i nakon završetka projekta dostupne za sve na linku https://www.youtube.com/channel/UCGpAL3IHtx8dpHq1jJCoOdQ –  napominje voditeljica Bratić.

Recimo kako je ovaj projekt  financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu javnog poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina u iznosu od 1.052.828,80 kuna.

Tekst i foto: Organizator

Facebook Comments