Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Neće biti pooštravanja epidemijskih mjera!? Ne planiramo, kaže Božinović!

1 min read
- Ne planiramo postrožavanje mjera. Ovo što je nedavno doneseno vezano za zdravstveni sustav i sustav socijalne skrbi je prije svega bilo motivirano zaštitom najugroženijih - kazao je ministar policije i šef Stožera CZ Davor Božinović.

Prije tjedan dana u zdravstvu i socijali uvedene su Covid potvrde. Bez njih nema na posao. Od tada na ovamo izmijenila se duljina trajanja potvrda, paralelno uvela i mogućnost korištenja potvrda o preboljenju. Razlika između ta dva ‘papira’ je što se i jedna i druga mogu koristiti za ulazak u zdravstveni sustav, kao i onaj socijalne skrbi, ali se potvrdom o preboljenju ne može do EU Covid digitalne potvrde. No, u uvjetima funkcioniranja Covid potvrde u spomenute dvije ‘industrije’, a ususret hladnijem vremenu i češćem zadržavanju u zatvorenim prostorima, javnost se pita slijedi li pooštravanje mjera, budući da broj zaraženih na dnevnoj osnovi ‘pleše’ i blizu 2.000.

– Ne planiramo postrožavanje mjera. Ovo što je nedavno doneseno vezano za zdravstveni sustav i sustav socijalne skrbi je prije svega bilo motivirano zaštitom najugroženijih – kazao je ministar policije i šef Stožera CZ Davor Božinović.

– Sve statistike jasno pokazuju da cijepljeni najmanje završavaju u bolnicama, posebno s težim kliničkim slikama. Cijepiti se znači zaštititi sebe, a time štitimo i druge – dovršio je.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments