17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slijedi li val poskupljenja nakon skoka cijene goriva? Ministar Marić kaže: Vidjet ćemo…

1 min read
Dizel je danas nikada skuplji, benzin ga prati u stopu, cijene su debelo iznad 11 kuna. Kuda to vodi?
kolica za trgovinu

– Povećana potrošnja dovodi do povećane potražnje, povećana potražnja dovodi do povećanih cijena, povećane cijene dovode do povećanih cijena… – bio je rječit i jednostavan naftni stručnjak i bivši predsjednik Uprave INA-e Davor Štern.

Dizel je danas nikada skuplji, benzin ga prati u stopu, cijene su debelo iznad 11 kuna. Kuda to vodi?

Rast cijena goriva, najčešće prati rast cijena plina te električne energije. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić još jučer je ustvrdio kako se to neće dogoditi, već će se cijena ‘čuvati’ do 1. travnja sljedeće godine…

– Cijena plina do 1. travnja iduće godine bit će na ovoj razini. Hrvatska u ovome trenutku, i po pitanju električne energije za kućanstva i po pitanju plina za kućanstva, uživa situaciju u kojoj je cijena nepromijenjena i bit će sljedećih mjeseci za razliku od cijele Europe – kazao je, dodajući da kada i bude dolazilo do poskupljenja, da će Vlada tražiti način to učiniti što je više prihvatljivim.

– Ne smijemo zanemariti inflaciju – kazao je ministar financija Zdravko Marić, a kao komentar na poskupljenja, dodajući i hoće li država intervenirati…

– Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Vidjet ćemo, između ostalog, kakve će biti preporuke Europske komisije i kako će biti ponašanje drugih zemalja pa nećemo niti mi odstupati… – rekao je.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments