28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kod nas u Slavoniji uvijek ‘nešto’: Potukli se na parkiralištu tržnice…

1 min read
- U subotu 16. listopada 2021. oko 19.15 sati u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske, na parkiralištu tržnice, 42-godišnjak (1,98 promila) i 45-godišnjak su se verbalno i tjelesno sukobili...

Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – počinje priopćenje Policijske uprave požeško-slavonske epilogom jučerašnjeg ‘obračuna’ u Pakracu, a gdje su se dvojica muškaraca prvo posvađala, a potom i fizički sukobila. Razumije se, barem jedan je bio alkoholiziran. I to ne malo.

– U subotu 16. listopada 2021. oko 19.15 sati u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske, na parkiralištu tržnice, 42-godišnjak (1,98 promila) i 45-godišnjak su se verbalno i tjelesno sukobili. 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja – niže policija informacije o razvoju događaja, a kojih je kraj bio odvođenjem ‘mlađeg’.

Obojica imaju prekršajnu prijavu, 42-godišnjak je sada, zacijelo, trijezan.

Inače, Članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže da se za ovakav čin može dobiti kazna u protuvrijednosti od 50 do 200 ‘njemačkih maraka’ ili 30 dana zatvora. Usput, ‘DEM’ uskoro odlaze u povijest iz naših Zakona, makar ih Nijemci ne koriste već skoro 20 godina.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments