Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Akcija najavljena, a pijanih 27! Sinoć u 22 sata u Osijeku vozaču ‘očitan’ kokain!

1 min read
...u nadzoru prometa zaustavljen je 38-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je preliminarnim testiranjem očitana reakcija na drogu tipa kokain te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U razdoblju od 15 do 17. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 27 vozača (22 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola – javlja danas policija iz Osijeka, dodajući kako je uz navedeno bilo još 254 prekršaja, od kojih 123 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 79 ostalih.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 17. listopada, u 19,50 sati u Markovcu Našičkom, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila  40-godišnji hrvatski državljanin iz Vukojevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,16 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

A jučer, 17. listopada, u 22 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 38-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je preliminarnim testiranjem očitana reakcija na drogu tipa kokain te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova – zaključuju iz PU OBŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments