2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jeste li vidjeli 10 preostalih prijedloga za ime maskote NK Osijek? Jedno od njih bit će ime klupske kune

2 min read
Usput, Osječani su prije dosta godina žirafi rođenoj u osječkom ZOO-u dodijelili ime Oska, glasanjem u, ako se ne varamo, radijskoj emisiji. No, davno je to bilo. Neke se stvari ne mijenjaju :)

NK Osijek do nedjelje 24. listopada prima i zbraja glasove, a u anketi na vlastitim mrežnim stranicama, u izbori imena maskote kluba, kune. Prvi je krug izbora prijedlozima navijača završen i iskristaliziralo se 10 favorita. Na mreažnim stranicama klub je načinio anketu u kojoj možete ‘kliknuti’ na ime maskote koje Vam se najviše sviđa, a između ponuđenih 10.

Ponuđena su imena: Osko, Oski, Oskar, Lega, Legos, Luks, Kohos, Slavonko, Dravos i Kunito.

Usput, Osječani su prije dosta godina žirafi rođenoj u osječkom ZOO-u dodijelili ime Oska, glasanjem u, ako se ne varamo, radijskoj emisiji. No, davno je to bilo. Neke se stvari ne mijenjaju 🙂

– Naša kuna i dalje traži ime koje će nositi na svom bijelo-plavom dresu, a zahvaljujući više od tisuću kreativnih prijedloga naših navijača, došli smo korak bliže da ga i pronađemo. Prvi krug je nadmašio sva očekivanja i brojnim kreativnim prijedlozima bitno zakomplicirao izbor deset imena koja su ušla u završni krug. Prilikom izbora najboljih deset imena vodili smo se činjenicom da maskota kune predstavlja poveznicu kluba, grada i šire regije, pojavljuje se u grbu NK Osijek i onome Osječko-baranjske županije, a plemenitost njoj daje i činjenica da je od nje potekao i naziv hrvatske valute Kune – stoji na mrežnim stranicama kluba, a uz informaciju kako će glasovi odlučiti koje će ime maskota nositi na leđima, iznad broja, dočim će isto biti predstavljeno kada i maskota.

Foto: Pixabay (ilustracija) & NK Osijek (screenshot)

Facebook Comments