28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Todorić vjeruje da će mu na kraju Agrokor biti vraćen!

2 min read
- Ja sam siguran da će oni meni vratiti Agrokor, 100 posto! Jer je to napravljeno na kriminalu - kazao je Todorić, dodajući još kako je "u Hrvatskoj vladavina prava dosta ugrožena, kako većinu sudova čine pošteni ljudi, no i kako postoje slučajevi u kojima država vrški pritisak".

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, danas je, malo nakon što je Visoki kazneni sud naložio novo propitivanje zakonitosti financijskog vještačenja u slučaju Agrokor, izrazio sigurnost kako će mu tvrtka na kraju biti vraćena. Izgovorio je to u prvom istupu poslije zatraženog propitivanja vještačenja, a na N1 televiziji u emisiji Tema dana.

– Ja sam siguran da će oni meni vratiti Agrokor, 100 posto! Jer je to napravljeno na kriminalu – kazao je Todorić, dodajući još kako je “u Hrvatskoj vladavina prava dosta ugrožena, kako većinu sudova čine pošteni ljudi, no i kako postoje slučajevi u kojima država vrški pritisak”.

– Sad smo dobili jednu odluku koja je korektna – dodao je.

VKS je u ponedjeljak objavio kako je ukinuo prvostupanjsko rješenje optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, a kojim su odbijeni prijedlozi obrane za izdvajanje financijskog vještačenja poljske podružnice vrtke KPMG. Obrana tvrdi da je riječ o nezakonitom dokazu, jer je na njemu radio i hrvatski ogranak te tvrtke, čime sugeriraju sumnju u sukob interesa, jer navodno ih je angažirala i kasnija privremena uprava.

Todorić je danas još potvrdio i da bi prva odluka u postupku koji je protiv države pokrenuo pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Washingtonu biti u travnju ili svibnju iduće godine.

Ivicu Todorića i još 14-oro suoptuženika tereti se da su od ’06. do ’17. godine oštetili koncern za 1,2 mlrd. kuna.

Foto: Youtube (N1, screenshot)

Facebook Comments