18. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zastrašujuće! Roditelji ‘prodali’ 15-godišnju djevojčicu ‘za ženidbu’ roditeljima 14-godišnjaka!

2 min read
Osim što se sve četiri osobe sumnjiče za trgovinu ljudima, roditelje 14-godišnjaka se tereti i za oduzimanje slobode i za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu obavljene su dokazne radnje prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1986.), državljanke Republike Srbije (1991.), državljanina Republike Hrvatske (1985.) i državljanke Republike Hrvatske (1984.) te je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela počinjenih u stjecaju – počinje jučerašnje DORH-ovo priopćenje, a u kojem se ‘krije’ apsolutno neprihvatljiva stvar pokušaja prodaje 15- godišnjakinje ‘za ženidbu’…

Pojednostavljeno, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu ispitalo je roditelje 14-godišnjaka i roditelje 15-godišnjakinje te je protiv njih pokrenuta istraga, dočim DORH to službeno pojašnjava ovako…

Postoji osnovana sumnja da su prvookrivljenik i drugookrivljenica počinili kaznena djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona/11, protupravno oduzimanje slobode iz članka 136. stavak 1., 2. i 3. KZ/11 i teška tjelesna ozljeda u pokušaju iz članka 118. stavak 1. i 2. u vezi članka 34. KZ/11, te da je trećeokrivljenik počinio kazneno djelo trgovanje ljudima iz članka 106. stavak 1. i 3. KZ/11 i kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 1., 2. i 3. KZ/11 i da je četvrtookrivljenica počinila kazneno djelo trgovanje ljudima iz članka 106. stavak 1. i 3. KZ/11, sve u vezi članka 52. KZ/11. – nastavlja DORH.

Roditelji dječaka, prvookrivljenik i drugookrivljenica, terete se osnovanom sumnjom da su početkom lipnja 2021. godine došli u kuću u kojoj je živjela djevojčica s njezinim roditeljima, u ovom slučaju trećeokrivljenikom i četvrtookrivljenicom, te da su, uz prijetnje fizičkim nasiljem, ‘dogovorili brak i cijenu’. Zastrašujući slučaj u kojemu su roditelji pokušali, sumnja se, dogovoriti prisilni brak djevojčice (15) i dječaka (14) dogodio se na području Brodsko-posavske županije.

Muškarac (36) i žena (37) su pod prisilom i prijetnjom batinama, sumnja se, dogovorili brak svojoj 15-godišnjoj kćeri s roditeljima 14-godišnjaka, 35-godišnjakom i 30-godišnjakinjom, koji su svoga sina držali zatočenog i tukli ga, izvještava DORH. Roditelji su, iako se njihova maloljetna kćer protivila braku, odlučili prodati svoju djevojčicu za određenu cijenu roditeljima 14-godišnjaka, koji su zatim i nju zatočili, zajedno sa svojim sinom. Osim što se sve četiri osobe sumnjiče za trgovinu ljudima, roditelje 14-godišnjaka se tereti i za oduzimanje slobode i za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Foto: Pixabay

Facebook Comments