29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija OBŽ: Za vikend 40 pijanih! Ukupno 256 prekršaja! Rekorder vikenda s 2,99

1 min read
Osim alkohola, evidentirano je još 216 prekršaja od kojih 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 34 nekorištenje sigurnosnog pojasa...

U razdoblju od 29. listopada do 1. studenog, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 40 vozača od kojih 33 vozača osobnog automobila,  6 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi – javlja PU OBŽ.

Osim alkohola, evidentirano je još 216 prekršaja od kojih 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 34 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 5 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 64 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 30. listopada, u 22,35 sati, u Jelisavcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin iz Nemetina. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,99 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova – navodi se, između ostalog, u policijskom priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments