Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Popravi.to – prijave šteta, kvarova, problema na ulici, u zajednici… Aplikacija sama šalje mjerodavnima!

2 min read
Alat prijave je 'bespla', a olakšava prijavljivanje problema i štete na javnim površinama i infrastrukturi u svakom gradu, općini, bilo gdje..., bila to rupa na kolniku, grafit, neispravna rasvjeta, neko drugo oštećenje...

Vrhunska ‘fora’! Popravi.to je neovisna internetska stranica koju održava inicijativa Code for Croatia i organizacija civilnog društva Gong – stoji kao odgovor među najčešće postavljenim pitanjima, praktički u opisu novog portala, a kojem je namjena želja aktivista u prijavljivanju problema u zajednici, čak i ako ne znamo kome bi te prijave trebale biti upućene. Naime, putem web stranice Popravi.to, aplikacija će sama distribuirati naš problem na odgovarajuću adresu, a pritom se možemo i ne moramo izjasniti imenom i prezimenom.

– Tako smo napravili Popravi.to. Sve što trebate je unijeti adresu – ili dopustiti internetskom pregledniku da vas automatski pronađe – i opisati svoj problem. Popravi.to vašu prijavu šalje ljudima čiji je posao to popraviti.
Popravi.to pokriva cijelu Hrvatsku. Bez obzira gdje se nalazili, jedina stvar koju morate znati je adresa naše internetske stranice – Popravi.to. Čitaju li lokalne samouprave prijave s Popravi.to? Djeluju li po prijavama? Da, svakako su uključeni i aktivni. Prijave poslane putem Popravi.to idu u iste pretince e-pošte lokalne samouprave kao i prijave poslane na bilo koji drugi način – objašnjavaju na portalu.

Alat prijave je ‘bespla’, a olakšava prijavljivanje problema i štete na javnim površinama i infrastrukturi u svakom gradu, općini, bilo gdje…, bila to rupa na kolniku, grafit, neispravna rasvjeta, neko drugo oštećenje…

Građanin/ka pošalju problem aplikaciji, ona potom, kao dispečer, to proslijeđuje na mjerodavnu instituciju i njihovu adresu, a svatko ima priliku pratiti razvoj situacije i otklanjanje štete, problema.

Svaka prijava objavljena na portalu bit će vidljiva svima, ali ne i prijaviteljica i prijavitelj, ako to ne žele.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments