28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas počinje košarkaški međunarodni ABA 2 Liga turnir u Osijeku

2 min read
...ovaj tjedan će u sklopu ovog turnira u Osijeku boraviti 300-njak sportaša i sportskih djelatnika iz 5 različitih zemalja što će imati i značajan utjecaj na turistički sektor Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

S današnjim danom u dvorani Gradski vrt počinje 3. i 4. kolo turnira 2. ABA Lige. Ukupno 14 utakmica u pet dana. Na turniru sudjeluju klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, i Sjeverne Makedonije, njih ukupno 14. Organizator natjecanja je Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek. 2. ABA Liga igra se turnirski, jednokružno u 13 kola. Poslije Osijeka naredni turniri će se odigrati u Sarajevu, Banja Luci i Širokom Brijegu. Vrijednosnice Osijek jedini su hrvatski klub koji ove sezone sudjeluje u ABA 2 Ligi. Sve je to u uvodu konferencije najavio Mile Vojnović, sportski direktor ABA Lige.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin je istaknuo važnost ovog natjecanja za Grad Osijek.

“Ovo je doista veliko natjecanje te koristim priliku da čestitam organizatorima KK Vrijednosnice Osijek što su u kratkom vremenu organizirali ovo vrlo zahtjevno natjecanje s velikim brojem natjecatelja unatoč pandemijskim uvjetima. Grad Osijek se i ranije dokazao kao odličan domaćin velikih sportskih natjecanja, od ekstremnih sportova do gimnastičkih kupova, u streljaštvu i drugim sportovima. Ovo nam je važno jer upravo ovakvi veliki sportski događaji kao i sportaši koji borave u Gradu Osijeku su poticaj razvoju osječkog sporta, oni su motivacija i poticaj mladima da se bave sportom”, rekao je Vulin.

U ime organizatora se obratio direktor KK Vrijednosnica Osijek Renato Martinko koji se zahvalio upravi ABA Lige na ukazanom povjerenju po pitanju domaćinstva, te Gradu i Županiji na pomoći i logistici u organizaciji turnira. Također je naglasio da je po obimu sudionika ovo najveće natjecanje koje su do sada organizirali.

Inače, ovaj tjedan će u sklopu ovog turnira u Osijeku boraviti 300-njak sportaša i sportskih djelatnika iz 5 različitih zemalja što će imati i značajan utjecaj na turistički sektor Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Tekst i foto: Grad Osijek

Facebook Comments