29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plenković: Nema ostavki! Božinović: Da su se poštovale mjere… Fuchs: Otkazi nisu prva opcija!

2 min read
- Čuo sam da nas zovu Mengele i traže ostavke. Nismo kao Mengele, ostavki neće biti, kao ni prijevremenih izbora - kazao je premijer Plenković.

Ministar policije i šef Stožera Civilne zaštite Davor Božinović, unatoč svjesnosti opterećenja zdravstvenog sustava, ne očekuje sutra kao zbog masovnih testiranja, a ususret široj primjeni Covid potvrda od utorka, odnosno njihovoj primjeni u javnom sektoru. Pa ipak, problemi se mogu dogoditi, dodaje.

– Svi ti problemi ne bi bili problemi da su se poštovale epidemiološke mjere, ali i cijepljenje. Ukoliko svatko te dvije stvari primjenjuje, onda ne bi bilo potrebe za Covid potvrdama niti za kakvim strogim epidemiološkim mjerama – rekao je Božinović u nedjelju na Interliberu.

– Potpuno mi je jasno da je zdravstveni sustav opterećen, a on je jedan od temeljnih funkcija države i društva. Mi se ne možemo dovesti u situaciju da nam se zablokira. Svaki cijepljeni građanin znači potencijalni krevet više za one kojima je to potrebno – nastavio je Božinović, dodajući da će se od sutra vidjeti hoće li biti onih koji će odbijati testiranje za ulazak u javni sektor.

Veće probleme ne očekuje ni ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

– Čelnici institucija će organizirati provjeru potvrda, testova ili o kojem se već dokazu bude radilo. Imamo listu mjesta gdje se mogu obaviti testovi dva puta tjedno – kazao je Fuchs, dodajući da kod odbijanja primjene mjera ispočetka može doći do opomena, da otkazi nisu prvi na redu kao posljedica.

Napokon, na Interliberu bio je i premijer Vlade RH Andrej Plenković. Posljednjih dana u dva navrata je govorio o prosvjedima, dodajući da ne vidi kod prosvjednika želju za dijalogom, a za koji je spreman.

– Čuo sam da nas zovu Mengele i traže ostavke. Nismo kao Mengele, ostavki neće biti, kao ni prijevremenih izbora – kazao je premijer Plenković.

– Covid potvrde nisu nikakva prisila na cijepljenje, samo jamstvo odgovornosti prema onima koji su se cijepili – kazao je.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments