19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prvo jutro! PU: Nema gužvi! Županija: Svi su pokazali potvrdu! Grad: Bez problema! HNK: Savršeno!

2 min read
...nema saznanja u Osijeku ili županiji da se netko odbio testirati ili pokazati Covid potvrdu na ulazu u prostor javne ustanove, poduzeća, institucije.

Prvo je jutro šire primjene Covid potvrda u Hrvatskoj. Javni sektor zaposlenicima i posjetiteljima njihovih prostora provjerava Covid potvrde ili negativne rezultate testova na Sars-CoV-2. Prema nama dostupnim i neslužbenim informacijama, tvrtke javnog sektora nemaju nikakvih poteškoća sa zaposlenicima. Većina je cijepljena, ostali su se testirali i Covid potvrde jutros imaju svi. Napokon, nema saznanja u Osijeku ili županiji da se netko odbio testirati ili pokazati Covid potvrdu na ulazu u prostor javne ustanove, poduzeća, institucije.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske jutros telefonski doznajemo kako poteškoća nema, niti ih očekuju…

– Na razini MUP-a je cijepljeno oko 70% djelatnika. Djelatnici se i nadalje cijepe, a troškovi se refundiraju onima koji se moraju testirati. Kod nas je 11 postaja, ne ulaze svi djelatnici u istom trenutku u istu zgradu, a imamo i smjenske radove, uslijed čega se ne stvaraju gužve u pregledu potvrda – kazao nam je Zoran Kon, glasnogovornik PU OBŽ, naglasivši kako građani sami sebi mogu jako puno pomoći korištenjem ‘e-servisa’…

– Pozivamo ih da koriste usluge sustava e-Građani, a kako bi što manje morali dolaziti, kako bi izbjegli nepotrebne kontakte. Napokon, imamo i e-Redomat, a pomoću kojeg dobivaju točno vrijeme dolaska. Sve to pomaže dinamici ulaska i smanjivanju gužvi – dodao je.

Ulaz u Osječko-baranjsku županiju jutros je bio ‘čist kao suza’.

Na isteku prošlog tjedna imali smo svega 71 zaposlenika koji nije bio cijepljen. A sada je gotovo polovica njih cijepljena prvom dozom. Istovremeno, jutros nije bilo niti jedne osobe koja je odbila pokazati Covid potvrdu. Realno, kod nas je sve kako je primjereno, željeno i očekivano – rečeno nam je jutros telefonski iz Ureda iz Osječko-baranjske županije, a druge strane telefonske veze bila je Ivana Gusak Galić.

Iz Grada Osijeka iz Ureda javljaju kako je ulazak u zgradu protekao u najboljem mogućem redu, a saznanja o teškoćama nemaju niti iz jedne tvrtke kojoj su osnivač.

– Bez problema. Sve super – kratka je izjava Anite Martinović iz Grada Osijeka.

HNK Osijek na svojoj je Facebook stranici objavio kako kontroliraju Covid potvrdu intendantici Draženi Vrselji, a iz propagande nam kazuju kako je sve jutros bilo – savršeno.

– Danas, pri ulasku u zgradu Kazališta svaki zaposlenik trebao je imati Covid potvrdu ili negativan test. HNK u Osijeku je poznato kao mjesto niskog rizika zaraze, a sve ćemo poduzeti da tako i ostane – napisali su iz HNK Osijek.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments