5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dekan EFOS-a svjestan zamora studenata pandemijom i mjerama, ali potvrde kreću…

2 min read
...sva predavanja će prenositi 'online', za one studente koji nemaju Covid potvrdu.

Posljednja dva tjedna Ekonomski fakultet u Osijeku je imao ‘online’ nastavu. Od ponedjeljka se vraćaju na kontaktnu nastavu, ‘offline’. Kada su u pitanju predavanja s manjim brojem osoba, za studente nije potrebno imati Covid potvrdu, no ulazi li u dvoranu više od 50 osoba, odnosno očekuje li se veće predavanje, Covid potvrda će biti obavezna. Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Boris Crnković bio je gostom HRT-ovog Studija 4, veći dio emisije govorio o ekonomskim temama nacionalnog značaja, no voditeljica ga je prethodno usmjerila epidemiji.

– Mladi ljudi računaju, zacijelo, kako će, uslijed eventualne zaraze, proći bez teških siptoma. I ne cijepe se – kazao je Crnković kada se razgovor već razvio o epidemiološkim mjerama i cijepljenju, a prije nego će najaviti i mogućnost cijepljenja za studente na fakultetu.

– U minulom vremenu pratili smo postoji li zanimanje studenata za cijepljenje i od sljedećeg tjedna bit će to moguće učiniti i na fakultetu. Doći će mobilni timovi liječnika i cijepiti studente koji žele, a kako bi izbjegli čekanje u redovima negdje drugdje – kazao je dekan.

Malo prije toga prof.dr.sc. Crnković ustvrdio je kako je svjestan da veliki broj studenata nema Covid potvrdu, kao i da je testiranje veliko opterećenje za studentski budžet, a shodno čemu su odlučili sva predavanja prenositi ‘online’, za one studente koji nemaju Covid potvrdu. Nadalje, dekan je dodao i da može primijetiti da u čitavom društvu, svakako tako i na fakultetu postoji zamor s pandemijom i stalnim mijenjanjem pravila.

Također, što se testiranja tiče, fakultet je, dodaje Crnković, postigao dogovor s ustanovama koje provode antigensko testiranje i studentima ‘snizio’ cijenu na 80 kuna.

Foto: OBŽ (screenshot)

Facebook Comments