29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutra prve opomene djelatnicima u školstvu!? Pretpostavka je – ne više od 50-tak?

1 min read
...ministar Radovan Fuchs je zatražio da se djelatnicima u obrazovanju ishode Covid potvrde već nakon prve primljene doze cjepiva.

U ponedjeljak ujutro, 22.11. školski djelatnici bez Covid potvrda, a koji se nisu testirali prethodni tjedan, kojima je bio onemogućen ulazak u radne prostore, mogli bi dobiti prve od tri moguće opomene zbog nepoštovanja sigurnosnih mjera. Naime, nastavnicima, koji pokušavaju na posao doći bez Covid potvrda ili negativnog testa, prijeti otkaz, priopćilo je Ministarstvo obrazovanja prošlog tjedna, a prvi bi se korak takvog eventualnog raspleta mogao ujutro ‘materijalizirati’ kroz opomene.

Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja i Željko Stipić iz Sindikata Preporod medijima su jučer rekli za koliko se njihovih članova to može očekivati tijekom sutrašnjeg dana. Tuškan veli kako su oni najveći sindikat s oko 22.000 članova, ali da im se javilo svega 50-tak članova. Isto potvrđuje i Stipić, kako je riječ o 50-tak osoba, a iz organizacije od više od 9.000 članova.

Inače, u dopisu poslanom ravnateljima škola stoji da se nastavnicima prvo e-poštom šalje prvo upozorenje, a u drugom, ukoliko nastavnik i nakon 7 dana nije ishodio i nema Covid potvrdu ili negativan test, ravnatelj treba pokrenuti postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu. Djelatnik se ima pravo očitovati na to.

Nadalje, ministar Radovan Fuchs je zatražio da se djelatnicima u obrazovanju ishode Covid potvrde već nakon prve primljene doze cjepiva.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments