16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Milanović danas iz Našica ispratio kontigent za Kosovo, ali to je bilo u drugom planu…

3 min read
- ...hitno leti tako da dan ranije najavi let. I onda ne ostavi ni jedan pisani trag... Nema ga u letnom manifestu... - nizao je predsjednik, dodajući kako on svaki puta putuje transportnim sredstvima uz svu dokumentaciju.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Zoran Milanović bio je u Našicama na ispraćaju 36. hrvatskog kontigenta HRVCON u NATO-ovu operaciju na Kosovu, na ispraćaju 130 pripadnika naše vojske u operaciju KFOR-a, gdje naše snage sudjeluju od srpnja ’09. godine. Pa ipak, taj je događaj ‘kliznuo’ u drugi plan, jer već dan ranije, pozivima Ureda predsjednika i MORH-a, gdje prvi nije, a drugi jest uključio novinare, sugerirao se nastavak verbalnog ‘natjecanja’ Milanovića i ministra obrane Vlade RH Marija Banožića. Banožić na kraju nije došao, ali jedan je govorio iz Našica, drugi iz Zagreba.

– …onda kao zadnji sitni tat, u zadnji tren ne dolazi. Ostavio je svoje ljude na cjedilu, kao što to čini sa brigadirima, generalima, kao što im prijeti, traži ostavke, kao što se zadnji tren ukrcava u borbene avione – počeo je Milanović o Banožiću, o slučaju ministrovog odlaska vojnim avionom u Zagreb iz Zadra.

MORH je, s druge strane, priopćio kako Banožić ne dolazi u Našice, jer medijima nije dopušten ulazak, kao i da nije predviđeno Banožićevo obraćanje. Potom je na Facebooku poručio ministar i kako je vojska iznad političara, a kako nije došao jer ‘ne želi sudjelovati u igrokazu gospodina koji to ne razumije’.

– Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku vojarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro – napisao je ministar.

– …neće govoriti dok ne vrati brigadira Burčula, pa ćemo vidjeti tko će biti jači. …ne dopuštam zulum vojske, iskaljivanje na časnicima s lažnim obrazloženjem, kao što s lažnim obrazloženjem lete i Pilatusi – nastavio je Milanović pred našičkom vojarnom o Banožiću.

– …hitno leti tako da dan ranije najavi let. I onda ne ostavi ni jedan pisani trag… Nema ga u letnom manifestu… – nizao je predsjednik, dodajući kako on svaki puta putuje transportnim sredstvima uz svu dokumentaciju.

– Ukrcao se na avion u zadnji tren, na prevaru. Zvat ću Plitvice da vidim koliko je ‘međeda’ iz aviona roknuo.

Milanovića su novinari pitali i o prosvjedu u Zagrebu protiv Covid potvrda, osudio napade na novinare…

– Bilo je ljudi iz Zagreba, školovanih, cijepljenih, koje znamosobno. Nisu došli slušati onog idiota Franciškovića… – iznio je i o tome mišljenje, dodajući na kraju kako kod njega u Ured predsjednika inspektori neće moći ući.

– …nije problem prosvjedovati, iskazati stav, neslagati se s mjerama…, prosvjed je ipak na kraju dominantno političkog karaktera, u kojeg su se ukrcala gospoda iz Mosta, DP-a, Živog zida, egzibicionist iz EP-a kojeg tamo nitko ne zna, Kolakušić. A Milanović im daje podršku. To je jedini predsjednik neke članice Unije koji otvoreno ide protiv Covi potvrda i mjera… – kazao je i premijer Vlade RH Andrej Plenković.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments