Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Traju besplatni tehnički pregledi automobila! Što se u Osijeku najčešće otkrije?

2 min read
Pomalo plaši ovo saznanje, jer uočljivost i sposobnost zaustavljanja vrlo su vitalni elementi. Nitko ne bi volio trčati s povezom preko očiju kroz šumu, a to se upravo takvim čini...

Ovih dana, točnije od 22. do 27. studenoga traju Dani tehničke ispravnosti vozila, provodi se preventivno sigurnosna akcija u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske. Dođete i besplatno pregledate vozilo, bez sankcija, ali ćete biti naravno upućeni na popravak otkrije li se kakav nedostatak. Prilikom pregleda vozila kontrolira se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

HRT jutros donosi priču o tome koji su najčešći kvarovi koji se otkrivaju. Obišli su više stanica za tehnički pregled i stvari se uglavnom ponavljaju svugdje…

– To su svjetlosna signalizacija, tj. svjetlosni sklopovi te kočioni sustav – kaže Vedran Grbavac za HRT, voditelj STP “Autoreparatura” Osijek.

Pomalo plaši ovo saznanje, jer uočljivost i sposobnost zaustavljanja vrlo su vitalni elementi. Nitko ne bi volio trčati s povezom preko očiju kroz šumu, a to se upravo takvim čini…

– Pregledavamo sve sklopove i uređaje kao i na redovnom tehničkom pregledu. Ono na što više uvijek obraćamo pažnju je kočioni sustav, elementi ovjesa te pneumatici – rekao je Grbavac, piše HRT.

Dakle, u sklopu ove akcije nema sankcioniranja vlasnika, za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

I naravno, besplatni tehnički se ne može smatrati tehničkim pregledom automobila kakvom se obvezno pristupa jednom godišnje, o registraciji vozila.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments