17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradski vrt bez zapadne tribine!? Stadion ostaje atletičarima kada NK Osijek preseli!

2 min read
Predstavljajući proračun, rekordno visok u gradskoj povijesti, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić prije tjedan dana naznačio je, govoreći o sportu predstavljajući proračun za '22. godinu, kako se uz rekonstrukciju sportske infrastrukture, što uključuje Kopiku, planira temeljito raditi i na Gradskom vrtu.

Zapadna tribina Gradskog vrta nikada nije dobila krov. Ni neće! Zapadna tribina završit će odvežena u obliku hrpe betona, a kada se za to stvore prilike, NK Osijek preseli na Pampas, a gradski stadion krene u ‘šminkanje’ za atletska i druga natjecanja. ‘Ruku na srce’, poslije 40-tak i više godina, zapadna tribina Gradskog vrta, kao i cijeli stadion, zahtjevala bi previše novca za reparacije i rekonstrukciju, a i neke ranije uprave kluba, zacijelo radi smanjenja organizacijskih troškova utakmica, najvišu tribinu držale su zatvorenom.

Predstavljajući proračun, rekordno visok u gradskoj povijesti, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić prije tjedan dana naznačio je, govoreći o sportu predstavljajući proračun za ’22. godinu, kako se uz rekonstrukciju sportske infrastrukture, što uključuje Kopiku, planira temeljito raditi i na Gradskom vrtu. Čim NK Osijek dovrši izgradnju stadiona na Pampasu i preveze onamo i sebe i stvari, neimari bi trebali stići u Gradski vrt. U proračunu je za radove predviđeno 15 milijuna.

– Za sport je predviđeno 40,6 milijuna kuna. Tu prije svega govorimo o rekonstrukciji Copacabane (…), dio koje će biti otvoren već ovo ljeto. Planirana je temeljita rekonstrukcija stadiona Gradski vrt u iznosu od 15 milijuna kuna. Naravno, nakon što se NK Osijek preseli na Pampas. Mislimo rekonstruirati stadion, a na kojem će potom naše atletičarke i atletičari nesmetano održavati treninge i natjecanja… – kazao je, između ostalog, predstavljajući proračun, gradonačelnik Ivan Radić.

A nadalje, rekonstrukcija Gradskog vrta, doznaje se iz Kuhačeve 9, sukladno sugestijama stručnih ljudi, predviđa rušenje zapadne tribine. U tim uvjetima, Gradski vrt bi ostao vizualno cjelovit, s adekvatnim brojem mjesta, s atletskom stazom i nizom sadržaja namijenjenih jednom od baznih sportova. Napokon, stadion je gradski i vrlo je vjerojatno da će se i drugi sadržaji moći na njemu odvijati.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments