29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Orašar i Kulturnom centru u Osijeku! Ali, drugačiji! Za djecu, ali i starije…

2 min read
Glazbenim taktovima Valcera cvijeća, Plesa šećerne vile, Ruskog ili Španjolskoga plesa, maestro Krasnitski uvest će vas u magični svijet raskoši, mašte, šarenila, slatkiša, prinčeva i vila - svijet koji je djeci tako blizu, a odraslima često dalek.

Neizostavni dio svake božićne čarolije priča je o Orašaru, a sastavni dio svakog božićnog koncertnog repertoara je glazba P.I. Čajkovskoga iz ove baletne bajke. Koncertni ciklus grada, prigodno u prosincu, svoju Obiteljsku glazbenu matineju posvećuje upravo ovoj glazbenoj temi! U subotu, 11. prosinca, u 11.00 sati i u 18.00 sati u Kulturnom centru Osijek, pijanist Konstantin Krasnitski povest će vas i vašu djecu kroz malu Školu čarobno velikog glazbenog svijeta Orašara – najavljuju iz KC-a.

Glazbenim taktovima Valcera cvijeća, Plesa šećerne vile, Ruskog ili Španjolskoga plesa, maestro Krasnitski uvest će vas u magični svijet raskoši, mašte, šarenila, slatkiša, prinčeva i vila – svijet koji je djeci tako blizu, a odraslima često dalek.

Na koncertu u Kulturnom centru Osijek odlučili su svijet Orašara djeci učiniti još raskošnijim i šarenijim, a odraslima u pratnji – približiti taj davno zaboravljeni svijet koji svakog Božića probudi malog Petra Pana u nama.

U njemačkom folkloru postoji vjerovanje da orašar štiti obitelj i donosi sreću u dom. To je razlog zbog kojeg se orašar često darivao djeci za Božić. Koncertni ciklus grada ovim obiteljskim koncertom poklanja Vašim obiteljima Orašara u glazbenom obliku, s željom da mali dio te glazbene čarolije i velikog glazbenog doživljaja, ponesu u svoje domove za sreću.

Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu rezervaciju mjesta na e-mail adresu: info@kulturni-centar.hr. Roditelji/osobe u dječjoj pratnji moraju imati važeće COVID potvrde koje trebaju predočiti na ulazu. Zbog ograničenog broja mjesta ljubazno molimo da prilikom rezervacije mjesta, napišete broj članova obitelji koji će prisustvovati koncertu – zaključuju iz organizacije.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments