Uto. sij 25th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić obišao radove na školi Franje Krežme: Štedjet ćemo 260.000 kuna godišnje s ovom školom!

2 min read
- Naši će se uvjeti rada itekako poboljšati. Škola je stara 55 godina, uvjeti su bili kakvi su mogli biti, a sada će prostor postati puno ugodniji i ljepši djeci - dodala je ravnateljica Jadranka Jurić.

Grad Osijek u sklopu energetske obnove škola i vrtića radi na obnovi 10-tak škola kojima je osnivač, kao i vrtićima. Dovršene su već 4 škole, govori Ljiljana Belajdžić, dočim Ivan Radić naglašava kako će samo ova škola, a pred kojom su bili jutros predstavnici Gradske uprave, štedjeti godišnje 260.000 kuna, čim energetska obnova bude gotova, do konca tekuće školske godine.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obišao je jutros radove na energetskoj obnovi osnovne škole Franjo Krežma u Osijeku, a u Školskoj ulici. Bile su uz njega pročelnica gradskog Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić i ravnateljica škole Jadranka Jurić.

– Prije dva dana smo primili nagradu za najbolji hrvatski Eco City za ’21. godinu. Nagrada je to svim građankama i građanima Osijeka, nagrada zaposlenicima Gradske uprave… Ali, tu ne stajemo, već želimo biti još bolji, ostati predvodnici ‘zelene tranzicije’ u državi. Nastavljamo dalje s energetskim obnovama vrtića i škola. Ova je škola izgrađena ’65. godine i vapila je za obnovom. Teku radovi vrijednosti 8 milijuna kuna, od kojih su 4 europska, 1,3 milijuna dolazi iz resornog ministarstva, a ostalo financira Grad Osijek – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Škola je bila do sada ‘D razred’ energetske učinkovitosti, sportska dvorana ‘C’, a sada će, nakon energetske obnove, postati ‘B razred’, poučila je Ljiljana Belajdžić okupljene, dodajući kako se obnavlja rasvjeta, stolarija, grijanje…, sve po standardima energetske obnove. Dodaje i da je projektno i financijski Grad Osijek spreman za još jedan ‘turnus’ natječaja i dodjele sredstava za nastavak rada na obnovi u Osijeku.

– Naši će se uvjeti rada itekako poboljšati. Škola je stara 55 godina, uvjeti su bili kakvi su mogli biti, a sada će prostor postati puno ugodniji i ljepši djeci – dodala je ravnateljica Jadranka Jurić.

Foto: Grad Osijek

Facebook Comments