13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Predivno! Veličanstveno! Kad’ je nestalo struje, publika osvijetlila Brevisice!

2 min read
Bravo Brevisicama, bravo publici, bravo Osijeku, bravo ljubavi i svim pozitivnim reakcijama sa sjedišta dvorane, bravo za ujedinjenost i napokon, ako tako hoćete, za vrhunsku priču jednog dana unucima.

Iskočio je osigurač. Čista sitnica i ‘bezvezarija’, ništa vrijedno spomena, jer dvorana je ionako ‘roh bau’. Ali, ono što je uslijedilo, bilo je u najmanju ruku kolosalno, veličanstveno, oduševljavajuće, predivno…!

Toliko je to moralo biti pozitvnih emocija, ljubavi, toliko divne energije…, jer u trenutku kada je ugasla rasvjeta, a za trajanja veličanstvenog koncerta osječkih Brevisica, našeg ponosa i ponajboljeg ‘kulturnog izvoznog dobra’, članice osječkog zbora, bez da su trepnule, nastavile su izvoditi finale skladbe ‘a capella’, a publika ih je osvijetlila mobitelima i ‘kao malo vode na dlanu’ iznijela do kraja.

Davor Dedić, klavirski suradnik zbora, desna ruka dirigentice dr. Antoanete Radočaj-Jerković tek je podigao ‘tablet’ i snimio nezaboravnu, antologijsku fotografiju ovog genijalnog trenutka!

Bravo Brevisicama, bravo publici, bravo Osijeku, bravo ljubavi i svim pozitivnim reakcijama sa sjedišta dvorane, bravo za ujedinjenost i napokon, ako tako hoćete, za vrhunsku priču jednog dana unucima.

– Hvala! Hvala! Hvala! Imamo najdivniju publiku na svijetu. Hvala što ste naše svjetlo svih ovih 25 godina – napisala je Antoaneta Radočaj-Jerković na Facebooku, vidljivo za svoje prijatelje, ali kod koje smo i telefonski jutros tražili čuti još dijelić ljudskog osjećaja te večeri…

– Mi smo nastavili pjevati, a mobiteli su samo počeli svijetliti. Bilo je predivno, toliko snažno osjetiti takvu pozitivnu reakciju. To je bilo toliko lijepo i posebno, prekrasno. Mislim da će to biti trenutak koji se pamti zauvijek – kazala je Antoaneta Radočaj-Jerković za OsijekExpress.com, dodajući kako je koncert, iz perspektive izvođača, bio vrhunski.

Slaže se s tim i publika. Svi koji su sinoć bili na koncertu nižu iste rečenice, o genijalnoj večeri, koncentratu emocija i radosti, nabijenom veselju i silnoj glazbenoj moći ovog zbora.

Naime, sinoć je vokalni ansambl Brevis, jedan od najboljih, najuglednijih hrvatskih pjevačkih zborova, održao veliki slavljenički koncert, obilježavajući 25. obljetnicu rada, 25 sjajnih godina i nevjerojatne niske uspjeha, medalja, prestižnih nagrada i nošenja imena Osijeka po svim kontinentima.

Jer, bile su u Carnegie Hall u New Yorku ’13. godine, jedine iz Hrvatske poslije Olivera, nastupale i u Grand Philharmonic Hallu ’16. u Sankt Peterburgu. Bile su i u Sydney Opera Houseu ’17.

Sinoćnji koncert bio je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Foto: Davor Dedić (screenshot, Facebook, ustupljeno za objavu)

Facebook Comments