2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Zaokružio’ se ‘Ferris wheel’ u Osijeku! Od večeras se broji sitno…

1 min read
'Ferris wheelu' će to biti prva vožnja, premijera poslije prevaljenih 1.000 i više kilometara, a iz Turske, gdje je 'rođen' i otkud će krenuti na put Europom i svijetom.

Čini se da je sastavljanje panoramskog kotača u Osijeku stiglo u ‘ciljnu ravninu’. Kako svjedoči fotografija novinarke Maje Sajler Garmaz, iščekivanje ‘ferris wheela’ i prvih vožnji ‘kod Školjke’, jako je blizu. Naime, nakon jučerašnjih fotografija sklopljene polovice kotača, večeras je konstrukcija dobila puni krug, na kojeg je, laički gledano, potrebno još dodati ‘kapsule’ i zavrtjeti ga…

Bit će to finalni ‘hit’ osječkog Adventiranja, a malo prije organizacije Headoneasta i dočeka Nove 2022. godine na središnjem osječkom trgu.

‘Ferris wheelu’ će to biti prva vožnja, premijera poslije prevaljenih 1.000 i više kilometara, a iz Turske, gdje je ‘rođen’ i otkud će krenuti na put Europom i svijetom.

Panoramski kotač je visine 35 metara, a što je, s obzirom na sve druge građevine u ravnom Osijeku prilično dobra visina za sjajan pogled i nezaboravne fotografije ovog adventa.

Što se čekanja tiče, teško je bilo predvidjeti koliko će privatnom davatelju usluga biti potrebno sastavljanje, no uvjereni smo da je vrijedilo 🙂

Foto: Maja Sajler Garmaz, Facebook (screenshot, uz dozvolu autorice)

Facebook Comments