2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Održana završna konferencija Projekta „RESCUE“ na FERIT-u

2 min read
Na konferenciji su predstavljani rezultati projekta RESCUE što je ujedno bila i promocija održivosti pametnih javnih zgrada s visokim udjelom obnovljivih izvora energije.

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek održana je završna konferencija “Renewable Energy Sources for smart sustainable health Centers, University Education and other public buildings – RESCUE” sufinanciranog od strane Europske unije u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020.

Na konferenciji su predstavljani rezultati projekta RESCUE što je ujedno bila i promocija održivosti pametnih javnih zgrada s visokim udjelom obnovljivih izvora energije.

Riječi pohvale za ostvarene rezultate došle su od predstavnika Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, zamjenika gradonačelnika dr. sc. Dragana Vulina i zamjenika župana Josipa Miletića.

S obzirom da je Vulin i djelatnik ovog Fakulteta u uvodu je najavio da je malo subjektivan, no naglasio je da je zelena tranzicija ne samo budućnost nego sadašnjost koja je izuzetno važna, a što se vidi i kroz ovaj projekt. „Rezultati projekta bit će nam putokaz pri budućem projektiranju raznih građevina, a ujedno vidimo i trendove koji su prisutni u Europi i svijetu po pitanju energetske učinkovitosti u izgradnji“, rekao je Vulin. Također je pohvalio djelatnike Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, sve one koji su radili na ovom projektu jer, prema Vulinovim riječima, s njima dobivamo „bazen“ kvalitetnih stručnjaka u ovom području.

Inače, uz osječki FERIT na ovom projektu su bili partneri Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, Klinički centar Vojvodine, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Sveučilište u Slavonskom Brodu i Klinički bolnički centar Osijek.

Tekst i foto: Grad Osijek

Facebook Comments