22. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonske ceste: Udar 15-godišnjakinje na pješačkom! Udar bicikliste! Retrovizorom u ruku!

1 min read
Možda i nije bilo osobitih 'snježnih' devijacija u odnosu na prethodne dane, no izvješće PU OBŽ i PU VSŽ otkriva tri prometne nesreće u zadnja 24 sata, a gdje su ozlijeđene osobe pješaci ili biciklist...

Policijske uprave slavonskih županija redom dnevno izvještavaju o broju prometnih nesreća na svom području. Možda i nije bilo osobitih ‘snježnih’ devijacija u odnosu na prethodne dane, no izvješće PU OBŽ i PU VSŽ otkriva tri prometne nesreće u zadnja 24 sata, a gdje su ozlijeđene osobe pješaci ili biciklist…

Jučer, 27. prosinca, u 13,40 sati, u Bilju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozačica osobnog automobila, 41-godišnja hrvatska državljanka iz Bilja je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom udarila u biciklistu koji se kretao ispred nje te joj je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,82 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U Iloku, 24-godišnji vozač osobnog automobila nije se približavao obilježenom pješačkom prijelazu sigurnosnom brzinom da ne ugrožava pješaka uslijed čega je na obilježenom pješačkom prijelazu došlo do udara u 15-godišnju pješakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede.

Na cesti Ostrovo-Nuštar, 60-godišnji vozač osobnog automobila tijekom pretjecanja osobnog automobila, lijevim bočnim ogledalom udara u desnu ruku 68-godišnjeg pješaka koji se kretao uz lijevi rub kolnika pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments