2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Petarde se mogu predati policiji! Bez sankcija! Šest ‘klinaca’ već ‘palo’ s 874 komada!

2 min read
Prvi Slavonac već je to učinio, na području PU VSŽ. Građanin, koji je želio ostati anoniman, 1. siječnja je dragovoljno predao 120 komada različitih pirotehničkih sredstava policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu.

Akcija Manje oružja, manje tragedija, a u sklopu koje se bez sankcija mogu predati ilegalno oružje i eksplozivne naprave, vrijedi i za petarde, odnosno mogu se predati zaostala zabranjena pirotehnička sredstva (redenici i petarde) koja spadaju u kategorije F2 i F3. Jer, od 1. siječnja ’22. godine dozvoljena pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 više se ne smiju koristiti. Gotovo je! Zabranjeno!

Prvi Slavonac već je to učinio, na području PU VSŽ. Građanin, koji je želio ostati anoniman, 1. siječnja je dragovoljno predao 120 komada različitih pirotehničkih sredstava policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu. Pirotehnička sredstva su pohranjena u skladišni prostor policije do uništenja, javlja PU VSŽ.

Razumije se, to vrijedi i za Osijek, Osječko-baranjsku županiju, Slavoniju, državu…

Inače, tijekom novogodišnje noći vukovarski policijski službenici su od 6 osoba oduzeli ukupno 874 komada različitih petardi te tako spriječili moguće teže posljedice po njihovo zdravlje i zdravlje građana okupljenih kod klizališta u Vukovaru. U perivoju dvorca Eltz u Županijskoj ulici u Vukovaru, gdje se okupio veći broj građana, policijski službenici su 31. prosinca oko 17 sati zatekli pet maloljetnih osoba dobi od 16 do 17 godina te 18-godišnjaka prilikom neovlaštenog korištenja pirotehničkih sredstava kategorije F2. Od zatečenih osoba policijski službenici oduzeli su ukupno 874 komada različitih petardi kategorije F2 te tako spriječili moguće teže posljedice po njihovo i zdravlje okupljenih građana u vidu ozbiljnih ozljeda. Protiv svih osoba podnesene su odgovarajuće prekršajne prijave zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna – javlja nadalje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)