4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Škola kreće u ponedjeljak! Maske obavezne za sve od 5. razreda, razmak više ‘nije u igri’!

1 min read
Nadalje, ministar je rekao i da se odluke o eventualnom prelasku na 'online' nastavu donose na regionalnoj i lokalnoj razini, u suradnji s Ministarstvom, ali da nema najava niti jedne županije.

Ukida se razmak kao mjera koja je mogla dokinuti nošenje maski za lice i nos u školama za svu djecu od 5. razreda nadalje. Maske za lice i nos postaju obvezne od ponedjeljka, a škola u ponedjeljak kreće normalno, po A modelu. Nema prelaska na ‘online’ nastavu, unatoč ‘divljanju’ koronavirusa.

– Svi učenici od petog razreda nadalje za vrijeme izvođenja nastave nose maske. Ranije smo imali 2 metra, metar i pol. U ovoj situaciji sada, taj razmak se ukida, svi nose maske. Djeca od prvog do četvrtog razreda i dalje ostaju u ‘balončićima’, uz eventualne moguće izuzetke kada se ne može drugačije organizirati čuvanje djece i produžena nastava u pojedinim slučajevima – rekao je danas na konferenciji za novinstvo ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Nadalje, ministar je rekao i da se odluke o eventualnom prelasku na ‘online’ nastavu donose na regionalnoj i lokalnoj razini, u suradnji s Ministarstvom, ali da nema najava niti jedne županije.

– …moguće je ispadanje nekih od škola zbog mikroepidemiološke situacije u školi, zbog problema oko osoblja, pa se nastava ne može organizirati – dodao je.

Foto: Pixabay (ilustracija)