13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: ‘Divlja deponija’: S Pampasa, samo danas, odvezeno 6 ‘kubika’ smeća! Nastavlja se…

1 min read
...najrazličitiji je spektar 'drloga', sadržaj otpada kojeg je netko nanio na Pampas posljednjih dana. Ili više njih.

Tepisi, fotelje, dijelovi ležaja, odjeća, cijevi, blokovi, cvjetne žardinjere, kutije, obuća, smeće…, najrazličitiji je spektar ‘drloga’, sadržaj otpada kojeg je netko nanio na Pampas posljednjih dana. Ili više njih.

Postoje reciklažna dvorišta, postoji odvoz glomaznog otpada…, zapravo čitava niska različitih načina zbrinjavanja otpada putem komunalnog poduzeća Unikom u Osijeku. Ali, ne! Pojedinci i dalje imaju potrebu riješiti se smeća na način – ‘samo dalje od oka’. Na taj način na Pampasu u Osijeku nastala je divlja deponija, više njih, a kojih se sada uhvatio osječki Unikom, čisteći samo danas oko 6 ‘kubika’…

– Na prostoru Pampas (zapadni prteni put) ovih je dana zamijećena veća količina nepravilno odloženog otpada i to najrazličitijih vrsta. Djelatnici RJ “Javna higijena” danas su krenuli s uklanjanjem i odvozom. Samo tijekom današnjeg dana odvezeno je oko 6 m3, a sutra slijedi nastavak – pojadali su se i pohvalili istovremeno iz osječkom Unikoma nad radnom akcijom do koje nije moralo doći.

– Opet apeliramo na građane da odlažu otpad u reciklažnim dvorištima u kojima se može bez naknade, te na siguran i neškodljiv način predati čak 48 vrsta otpada. Ponavljamo da svi korisnici odvoza otpada imaju pravo i na jedan besplatan godišnji odvoz glomaznog otpada pred kućnim pragom, stoga nema potrebe (a ni opravdanja) za odlaganjem otpada na divljim deponijama – zaključuju iz Unikoma.

Foto: Facebook, Unikom (screenshot)