13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HNK u Osijeku i OsijekExpress Vas vode sutra na predstavu Žene u crvenom! Evo kako…

2 min read
Gorko-slatku komediju o umirovljenoj stjuardesi Tamari i njezinoj kćerki Nori u raljama zelenaškog bankarstva potpisuje Davor Špišić, jedno od najbritkijih pera hrvatske kazališne scene.

UDATE: PREDSTAVA OTKAZANA – Dragi čitatelji naši, upravo smo primili obavijest o otkazivanju večerašnje predstave. Jako nam je žao zbog toga. Ali, Vaš trud neće propasti. Mi ćemo izvlačenje, na temelju Vaših ‘tagova’ i ‘šerova’ obaviti, izvući dva dobitnika/ce, s po dvije ulaznice, a tijekom dana ćemo dobitnicima ponuditi alternativne termine. Upravo smo u dogovoru s HNK. Hvala na razumjevanju.

Sutra, 14. siječnja, u 19 sati u osječkom HNK-u, dramski ansambl će odigrati predstavu Žene u crvenom, a HNK u Osijeku i OsijekExpress Vas vode u gledalište. Imamo 2×2 ulaznice, a za one koji podijele ‘post’ na Facebooku i u komentaru označe osobu s kojom žele gledati predstavu. Svi Vi koji to učinite, sudjelujete u izvlačenju za 2×2 ulaznice. Rok je to učiniti do 14 sati 14. siječnja, do 15 ćemo Vam javiti, a onda se pola sata prije predstave pojavite s osobnom iskaznicom na blagajni HNK-a i podignete ulaznice, ukoliko postanete dobitnik/ca.

A o čemu se radi…

Gorko-slatku komediju o umirovljenoj stjuardesi Tamari i njezinoj kćerki Nori u raljama zelenaškog bankarstva potpisuje Davor Špišić, jedno od najbritkijih pera hrvatske kazališne scene.

Riječ je o svojevrsnom putopisu putovanja do ljudskosti u neljudska vremena, o putovanju karavanom što je čine četiri moćna ženska lika: Tamara, Nora, bankarica Dinka i policajka Anđa, putopisu koji je Davoru priskrbio cijeli niz nagrada među kojima se ističe i nagrada publike za najbolji dramski tekst portala Teatar.hr.

Covid potvrda, razumije se, obvezna je za ulaz u gledalište HNK-a!

Foto: HNK u Osijeku (Kristijan Cimer, ustupljeno za objavu uz dozvolu autora) & Pixabay (ilustracija)