13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Porin u Osijeku 25. ožujka! Ponajveći glazbeni događaj nacije u Gradskom vrtu!

3 min read
Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako su se Osijek i Osječko-baranjska županija dosad pokazali kao kvalitetni domaćini brojnim manifestacijama.

Sva će se glazbena hrvatska elita i javnost pojaviti 25. ožujka u Osijeku, a na dodjeli Glazbene nagrade Porin. Grad Osijek i Osječko-baranjska županija prihvatili su se organizacije ponajvećeg glazbenog događaja nacije, a koja se, iako je ’05. i ’06. godine već bila u Osijeku pa i nekim drugim gradovima, poslovično veže uz Opatiju, Zagreb… Porin će ove godine, dame i gospodo, biti naš – osječki! 29. izdanje će biti u Gradskom vrtu!

Najavili su to u petak na konferenciji za novinare gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović i Izvršni direktor Porina Davor Drezga.

– Ponosni smo što ćemo biti domaćin 29. dodjele Porina, prvi put u Dvorani Gradski vrt. Nedavno nam je ovdje bila i hrvatska muška rukometna reprezentacija koja je rekla da su im uvjeti u Osijeku odlični, da se ovdje ne osjećaju kao gosti, nego kao domaćini. Siguran sam da će takvo iskustvo imati i naši glazbenici. Ova manifestacija od iznimne je važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije. Svima izražavamo dobrodošlicu – poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Dodao je kako je Osijek u prosincu ove godine ostvario 7 posto više noćenja nego rekordne, pretpandemijske 2019. godine, izrazivši uvjerenje kako će i Porin doprinijeti dobrim turističkim brojkama.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako su se Osijek i Osječko-baranjska županija dosad pokazali kao kvalitetni domaćini brojnim manifestacijama.

– Sve manifestacije organizirali smo na vrhunskoj razini, s velikim srcem i gostoprimstvom. Ljudi koji odu žele se ponovno vratiti u naš kraj. Advent u Osijeku, koji je pobijedio u izboru najljepšeg u Hrvatskoj, jedan je od razloga zbog kojeg smo imali tako velik broj noćenja i pokazatelj na koji način uspijevamo organizirati manifestacije, ali i niz kapitalnih projekata koji razvijaju ovu regiju, Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek. Drago nam je da smo dobili priliku i da zajedno sudjelujemo u realizaciji ovog projekta koji će nam donijeti i vidljivost i turistički potencijal – kazao je župan Anušić.

Izvršni direktor Porina Davor Drezga izjavio je kako je završio prvi krug prijedloga te da se oni trenutačno obrađuju i uskoro kreće glasanje. Nominacije će, kako je istaknuo, najvjerojatnije biti sredinom veljače u Zagrebu.

– Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s mjerama koje su na snazi – rekao je Davor Drezga.

Inače, utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija. Dodjela je do sada održana u devet hrvatskih gradova, od toga dvaput zaredom u Osijeku, 2005. i 2006. godine u Športskoj dvorani Zrinjevac.

Foto: OsijekExpress.com