29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Od ponedjeljka 23 škole ‘online’! 5 iz Slavonije! U državi pozitivno 6.875 učenika!

1 min read
'Model C' ili 'online' bit će u Slavoniji primjenjen u Vukovarsko-srijemskoj županiji u nekoliko škola, u OŠ D. Trstenjaka u Posavskim Podgajcima, OŠ A. i S. Radića u Gunji, OŠ I. Filipovića u Račinovcima, OŠ Gradište i OŠ Bršadin.

U petak je rečeno, a taj se broj zacijelo još mijenjao, pozitivno je 6.875 učenika u državi na virus Sars-CoV-2, kao i 1.445 djelatnika škola. Također, u samoizolaciji je 3.177 učenika i 198 djelatnika, podatci su Ministarstva znanosti i obrazovanja. Među učenicima ‘vodi’ Grad Zagreb, kod djelatnika Splitsko-dalmatinska županija. Zaraženih učenika u osnovnim školama je 4.178, a u srednjim 2.697.

Najmanje oboljelih učenika imaju dvije slavonske županije, Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska, 33 i 53. Kada je o samoizolaciji riječ, najmanje je u Virovitičko-podravskoj, 12. A među visokim brojevima samoizolacija našla se Brodsko-posavska županija, na 4. mjestu, sa 206.

Osječko-baranjska županija se u statistici pojavljuje na 4. mjestu po broju oboljelih djelatnika škola. Imamo ih 81. Najmanje opet Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska, 12 i 21.

Pa ipak, od ponedjeljka 17. siječnja škole nastavljaju po ‘A modelu’, uživo ili ‘offline’. Osim u 23 škole u državi. Vukovarsko-srijemska županija primjenit će ‘Model B’ u dvije škole, dakle – miješano, u OŠ M. Lovraka u Županji i Tehničkoj školi u Vinkovcima.

‘Model C’ ili ‘online’ bit će u Slavoniji primjenjen u Vukovarsko-srijemskoj županiji u nekoliko škola, u OŠ D. Trstenjaka u Posavskim Podgajcima, OŠ A. i S. Radića u Gunji, OŠ I. Filipovića u Račinovcima, OŠ Gradište i OŠ Bršadin.

Foto: Pixabay (ilustracija)