4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prevarena prilikom kupnje drva! Policija upozorava: Dostavljaju i ne slože, a ono…

1 min read
...nije joj isporučena dogovorena količina, a nepoznata osoba joj se više ne javlja te se smatra prevarenom.
drva ogrjevno drvo metar

Budući da je u zadnje vrijeme naša Policijska uprava zaprimila nekoliko prijava  građana  da su prevareni prilikom narudžbe ogrjevnog drva putem oglasa  (facebook,  Internet i sl.), na način da im je isporučena daleko manja količina drva od plaćene ili uopće nisu isporučena. Naime, oštećenima se na kućnu adresu dostave drva koja nisu složena te se naknadno utvrdi da se radi o daleko manjoj količini od plaćene – upozorava PU PSŽ, ali odnosi se to na sve županije, cijelu Slavoniju, Hrvatsku…

K tome, navode jučerašnji slučaj…

U četvrtak 13. siječnja 2022. policijskim službenicima je prijavila 42-godišnjakinja s područja Požege da je u siječnju ove godine putem Internet oglasnika s nepoznatom osobom dogovorila kupnju drva za ogrjev koja je platila u iznosu od tri tisuće kuna, no međutim nije joj isporučena dogovorena količina, a nepoznata osoba joj se više ne javlja te se smatra prevarenom.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)