27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad, klub i drugi donatori obnovili Odjel ginekologije osječkog KBC-a!

2 min read
Donacija nije tajna, 250.000 je otprilike dao Grad Osijek, a oko 55.000 NK Osijek - rekao je ravnatelj KBC-a u Osijeku dr. Željko Zubčić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obišao je danas KBC Osijek, a slijedom dovršetka projekta obnove Odjela ginekologije u osječkoj bolnici, čime je najzad osiguran ugodniji boravak budućim osječkim mamama.

– Grad Osijek ne sudjeluje u upravljanju KBC-om, ali su osluhnuli naše potrebe i pomogli da se naše pacijentice bolje osjećaju dok borave u ovom prostoru. Naše pacijentice nekada znaju ovdje boraviti i više od 100 dana i to može biti vrlo stresno. Ovdje su bili podovi iz 1986. godine, peru se po dva puta dnevno i dezinficiraju i nije bilo više moguće ni prati ih ni gledati. Ormarići su bili stari… Ova donacija Grad Osijek stavlja među naše vodeće donatore. Ovaj naš projekt je dokaz da kada se ljudi ujedine da je puno toga moguće napraviti – kazala je dr. Andrijana Müller, predstojnica Klinike za ginegologiju KBC-a Osijek.

Općina Čepin osigurala je ličilačke radove, Uprava NK Osijek ormariće za pacijente, a KBC sredstva za zastore…

– Zahvalni smo Gradu Osijeku, to su bile rekordne donacije, lane i do 650.000 kuna. Bilo je pomoći za razne uređaje, uređenje prostora. Došli smo na ideju da se urede podovi, a prvo smo htjeli osposobiti prostor gdje su rodilje, a sada i gdje je održavanje trudnoće. Zahvalni smo i NK Osijek i svim donatorima, uključujući i Općinu Čepin. Donacija nije tajna, 250.000 je otprilike dao Grad Osijek, a oko 55.000 NK Osijek – rekao je ravnatelj KBC-a u Osijeku dr. Željko Zubčić.

– Sudjelovali smo ranije u opremanju onkologije, sudjelovali u nabavci uređaja za ginekologiju. I u proračunu za ’22. godinu smo predvidjeli pola milijuna kuna za donacije u KBC-u. Nastaviti ćemo pomagati ne bi li podigli razinu usluge na višu razinu – kazao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Foto: Grad Osijek