19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Martina Filjak i Monika Leskovar: Klavir i Violončelo! U četvrtak u KC-u u Osijeku!

1 min read
Čuveni The New York Times u svojoj je kritici njezina nastupa u Carnegie Hallu napisao da je Filjak „pijanistica vrijedna pozornosti“, a ovim koncertom u Osijeku u sklopu Koncertnog ciklusa grada sad se u to možemo i osobno uvjeriti. Slavna skladateljica Sofia Gubajdulina o Moniki Leskovar je napisala: „Monika je ona vrsta talenta koji se javlja samo Božjom providnošću.".

Koncertni ciklus grada nastavlja se u siječnju koncertom pijanistice Martine Filjak i violončelistice Monike Leskovar koje će zajednički koncert održati u četvrtak, 27. siječnja s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek – javljaju iz KC-a

Dvije dame hrvatske i svjetske glazbe, dvije majstorice svog instrumenta, zajedno pod svijetlima Koncertnog ciklusa grada, Martina Filjak i Monika Leskovar priredit će vam klasičnu glazbenu večer za potpuno uživanje. U četvrtak, 27.1. svoje nam glazbeno umijeće dolaze predstaviti glazbenice koje već odavno osvajaju svjetske koncertne pozornice i nastupaju u najprestižnijim europskim i svjetskim koncertnim dvoranama – nastavlja iz organizacije.

Čuveni The New York Times u svojoj je kritici njezina nastupa u Carnegie Hallu napisao da je Filjak „pijanistica vrijedna pozornosti“, a ovim koncertom u Osijeku u sklopu Koncertnog ciklusa grada sad se u to možemo i osobno uvjeriti. Slavna skladateljica Sofia Gubajdulina o Moniki Leskovar je napisala: „Monika je ona vrsta talenta koji se javlja samo Božjom providnošću.”.

Ulaz na koncert je slobodan, bez prethodne najave/rezervacije mjesta, isključivo s važećom Covid potvrdom te uz nošenje zaštitne maske.

Usput, koncertni ciklus grada nastavlja se 12. veljače prigodnim valentinovskim koncertom u kojoj će najljepše (ljubavne) operne arije iz popularnih opera „opjevati“ prvaci opere osječkog HNK Ladislav Vrgoč i Katarina Toplek, uz klavirsku pratnju Konstantina Krasnitskog, a već 18. veljače u goste nam stiže mlada pijanistička zvijezda Mia Pečnik.

Foto: Pixabay (ilustracija)