29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Našao ‘brokera’ na internetu, ‘stručnjaka za kriptovalute’ i ostao bez više stotina tisuća…

1 min read
Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu i intenzivno tragamo za nepoznatim počiniteljem - zaključuje policija.
internet sigurnost prevara

U listopadu prošle godine, nepoznati počinitelj je putem interneta stupio u kontakt s 58-godišnjim hrvatskim državljaninom te se lažno predstavio kao broker i dogovorio da ga zastupa na burzi za kupnju kriptovaluta – javlja PU OBŽ i nastavlja…

S podacima koje mu je ustupio 58-godišnjak, prevarant je putem interneta pristupio njegovom bankovnom računu i u njegovo ime upravljao s računom i uplaćivanim novcima.

Vlasnik bankovnog računa, 58-godišnjak je od mjeseca listopada do sredine siječnja ove godine u više navrata na svoj bankovni račun uplaćivao veće novčane iznose za kupnju kriptovaluta, a koje je prevarant dalje prebacivao na nepoznati račun. Prevarant je oštetio 58-godišnjaka za više stotina tisuća kuna, a nakon čega je prekinuo daljnju komunikaciju.  

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu i intenzivno tragamo za nepoznatim počiniteljem – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)