20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO pogled na Pješački most bez asfalta! ‘Oćelavio’ prije remonta betonskih ploča!

1 min read
Radovi će biti gotovi do srpnja ’22. godine, najavljeno je iz Grada Osijeka. S obnovljenim dijelom Kopike, također u srpnju, bit će to 'sjajan ljetni komplet' za Osijek!

Ovako je zadnji puta izgledao ’80. godine, a prije nego je na hodnu površinu betonskih ploča ‘navučen’ asfalt. Ovako ga ‘neki novi klinci’ nisu nikada vidjeli. S Pješačkog mosta u Osijeku ‘skinut’ je asfalt i sada izgleda kao prije skoro 42 godine od njegova otvaranja. Rijedak prizor! I neće dugo trajati, tek do srpnja, možda i kraće, jer već u srpnju bi ponovno njime trebali hodati, sukladno najavi dovršetka radova.

Pješački most u Osijeku, ‘razglednica’ grada je na ‘remontu’. U tijeku je druga faza obnove mosta, a koja pretpostavlja rekonstrukciju hodne površine, odnosno izmjenu 5 i obnovu 45 betonskih ploča, a kojima smo od ’80. godine na ovamo, preko 40 godina ‘gazili’ svakim odlaskom na Kopiku, u ZOO vrt…

Kako je Pješački most viseći i svakako ‘nježnija’ konstrukcija od kakve ceste, asfalt se ‘skidao’ manjim strojevima, sve do betonskih ploča, a koje sada uskoro, zacijelo, idu na filigranski detaljnu obnovu. Budu li se skidale sve ploče, od mosta će ostati ‘šasija’, ali podsjećamo – samo 5 ploča bit će potpuno izmijenjeno, 45 obnovljeno.

Radovi će biti gotovi do srpnja ’22. godine, najavljeno je iz Grada Osijeka. S obnovljenim dijelom Kopike, također u srpnju, bit će to ‘sjajan ljetni komplet’ za Osijek!

Foto: OsijekExpress.com