29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

PRIJE&POSLIJE: Unatoč trećini izoliranih djelatnika, Unikom raščistio divlje odlagalište na zaobilaznici!

2 min read
- Čišćenje ove poveće divlje deponije potrajalo je nekoliko dana i to sa svom raspoloživom velikom i malom mehanizacijom, da bi se na kraju sve počistilo i ručno - dodaju iz Unikoma ono što je bilo razvidno i iz fotografija.

Ovaj divlji deponij nije bio tek slučaj izoliranog ‘noćnog bandita s par kolica šute’, već se ovo nakupljalo godinama, nizom neodgovornih pojedinaca, ‘gadilo’ ulaz u grad s istočne strane, nedaleko Poljoprivrednog instituta. Bilo je tu i građevinskog i komunalnog otpada, bacanja smeća iz kuća i stanova, od cigle i stiropora do dječjih pelena. Bila je to istinska sramota niza ljudi koji su nalazili lakšim i bližim baciti smeće, na brigu drugog.

A Unikom je proteklog tjedna, unatoč trećini djelatnika u izolaciji i samoizolaciji, uspio počistiti divlji deponij, prvo teškom mehanizacijom, naposljetku i ručno. I sada bi zaista bilo lijepo da nitko ondje ne baci ni papirić bombona.

– U Južnom predgrađu, kod Poljoprivrednog instituta, do jučer se nalazila velika količina nepravilno odloženog otpada. U okolnim odvodnim kanalima, na cesti i na zelenim površinama bilo je razbacano doista svašta, od plastičnih cijevi, dječjih pelena, aluminijske i plastične ambalaže, automobilskih naplataka do kutija, stiropora i, naravno, plastičnih vrećica nepoznatog sadržaja – pojasnili su iz Unikoma pred kakvim su se izazovom našli.

– Čišćenje ove poveće divlje deponije potrajalo je nekoliko dana i to sa svom raspoloživom velikom i malom mehanizacijom, da bi se na kraju sve počistilo i ručno – dodaju iz Unikoma ono što je bilo razvidno i iz fotografija.

– Mukotrpan posao, koji zahtijeva puno vremena, strojeva i ljudi, na niskim temperaturama zraka, a pored tri reciklažna dvorišta gdje se isti otpad može odložiti bez naknade i ekološki prihvatljivo!? U foto-galeriji pogledajte kako je ovaj prostor izgledao početkom i krajem ovoga tjedna – napisali su, a uz set objavljenih fotografija.

Zaključno, ulaz u Osijek s istočne strane sada izgleda značajno bolje. Ne treba reći ljepše, jer tako je trebao izgledati svo vrijeme.

Foto: Facebook, Unikom (screenshot)